16. nov
MONSTER: Leif Erik Østby dro i land en ørret på 8,5 kilo fra båt i sørenden av Mjøsa. Foto: Privat
 
Leif Erik fikk monsterørret i Mjøsa
Leif Erik Østby fra Eidsvoll og kameraten kjempet i nesten en halv time for å få opp den 8,5 kilo store ørreten. – Det ble noen gloser og gledesscener, sier Østby.

Publisert: 22.aug.2018 09:00
Oppdatert: 22.aug.2018 13:02
fiskeavisen.no

/leif-fikk-monsterorret-pa-kroken/">

Leif Erik Østby var ute med båt på Mjøsa sammen med kamerat Jan Ove Hagen. Jakten på storørreten var i gang, men at det skulle klaffe så bra som det gjorde denne gangen, var de nok ikke veldig godt forberedt på, skriver fiskeavisen.no/leif-fikk-monsterorret-pa-kroken/">fiskeavisen.no som først omtalte saken.

– Fisken var råsterk

– Dagen startet med klare planer om en tur på Mjøsa etter mye vind og regn de siste dagene. Jeg dro ut med en kompis i sørenden, og vi satte to stenger på dypet og to i overflata med god tro på fisk etter mye regn de siste dagene, sier Østby til Fiskeavisen.

De kjørte et par timer uten å merke noe. Før han plutselig oppdager at den ene stanga de hadde i overflata begynte å bøye seg kraftig.

– Fisken tok veldig pent, og jeg fikk satt et skikkelig mothugg. Da raste den ut 50 meter før den bare stod å stanga på dypet. Fisken var råsterk og jeg skjønte fort at den var virkelig stor, forklarer den lokale fiskeren til nettstedet.

Kampen var i gang.

SE VIDEOEN: Yrkesfisker fra Nord-Norge fikk sin største fiskeopplevelse i Eidsvoll

Gloser og Gledesscener

– Den byttet på å stange, komme rett imot, rase ut og var mye også over vann. Vi holdt på sånn i 25 minutter før jeg fikk presset den inn, og kompisen min Jan Ove Hagen fikk den opp i håven, sier Leif Erik Østby.

– Da vi så hvor stor og feit den var, så ble det både noen gloser og litt gledesscener kan man si. Det har blitt noen virkelig fine utpå her i sommer, men denne er det noen timer imellom, legger han til.

Fisken Leif og kompisen dro inn var på hele 8,5 kilo, og målte inn på 87 centimeter. Ørreten ble tatt på en svart og grønn wobbler.

Leif presiserer at de hadde sluppet fisken ut, hadde det ikke vært for at den blødde veldig.

– Jeg har to fine ørreter på 4,5 kilo i sommer. Men denne skal det nok litt til å slå. Neste mål blir vel 10+ kilo da, avslutter Østby til fiskeavisen.no.

LES OGSÅ: Landet rekordstor ørret etter ti timers fiske

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no