24. jul
NY REKTOR: Irene Berger er ny rektor ved Nannestad ungdomsskole.
 
Ny rektor: Fikk nesten ti ganger så mange elever
NANNESTAD: Irene Berger er ny rektor ved Nannestad ungdomsskole. Hun kommer fra jobben som rektor ved Stor-Elvdal ungdomsskole, med bare drøyt 60 elever. Nannestad ungdomsskole har 548 elever.

Publisert: 11.sep.2017 06:00
Oppdatert: 11.sep.2017 09:50

På Stor-Elvdal ungdomsskole var det bare tre klasser. I Nannestad er det sju paralleller på hvert trinn, det vil si til sammen 21 klasser.

– Dette ble selvsagt en stor forandring for meg, men jeg tenkte det kunne være spennende å prøve en større skole. Det er stor forskjell, større enn jeg trodde. I Nannestad har jeg et lederteam rundt meg. Det er veldig flott. Slik var det ikke i Stor-Elvdal. Det er en helt annen skolekultur i Nannestad, med helt ulike rutiner fra hva jeg er vant til. Det er også en annen kommunestruktur. Det er interessant å se forskjellene, men veldig mye nytt å sette seg inn i. Å samle alle trådene for å få oversikten er den største utfordringen, sier Berger.

28 ÅR HJEMME

Sin første jobb etter at hun var ferdig utdannet hadde hun på Hinna skole i Stavanger. Der ble hun i ett år. Etter dette jobbet hun 28 år på Stor-Elvdal ungdomsskole, hvor hun startet som lærer. Senere ble hun inspektør og rektor før hun søkte jobb på Nannestad ungdomsskole.

– Min mann fikk jobb som kommuneoverlege i Nannestad. Derfor måtte også jeg se meg om etter ny jobb. Da rektorjobben ble lyst ut søkte jeg på den, sier Berger.

Ekteparet er nå bosatt i Oslo.

Berger begynte i ny jobb før ferien, og fikk dermed sin første tid som rektor i Nannestad i paviljongen som var skole mens ombyggingen av Nannestad ungdomsskole pågikk. Skolen ble tatt i bruk etter ferien.

BLE TATT GODT IMOT

– Det var spesielt å begynne i jobben i en byggeperiode, men det er jo kjempefint med en ny skole. Det er blitt veldig fint. Jeg trives godt i Nannestad, og ble tatt veldig godt imot, nesten overveldende. Det er flotte elever og ansatte, og et godt elevmiljø, sier rektoren.

Nannestad ungdomsskole har i dag 65 ansatte.

– Det er dermed like mange ansatte ved denne skolen som det er elever der jeg kommer fra, sier Berger.

Av fritidsinteresser nevner hun reising og friluftsliv.

– Vi liker å reise og oppleve noe annet. Og så prøver jeg å holde meg form med en joggetur i ny og ne. Jeg har også vært konkurranseskytter, men det er nå noen år siden jeg var aktiv. Har også deltatt på jakt, og liker nok rypejakt aller best, sier Berger.

LES OGSÅ: - Godt å slippe brakkene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no