17. jul
PÅ VEG TIL GÖTEBORG. Statsminister Erna Solberg kom innom på sykebesøk til Maura-gutten Patrick Hermansen før hun skulle til EM-sluttspillet i Göteborg. I gangene på Radiumhospitalet jaktet de på pokemons sammen.
 
Fikk statsministeren på besøk: Erna spilte Pokémon med Patrick
OSLO. Maura-gutten Patrick Hermansen (11) inviterte statsministeren til Radiumhospitalet for å jakte på digitale monstre.

Publisert: 19.des.2016 14:48
Oppdatert: 27.jan.2017 14:48

Maura-gutten Patrick Hermansen fikk i sommer kreftdiagnosen, som medførte at han har fått amputert det ene beinet. For å få tiden til å gå under kreftbehandlingen, spiller han det populære mobilspillet Pokémon Go.

Ivrig Pokémon-spiller

Tidligere i høst skapte det store overskrifter da statsminister Erna Solberg ble «tatt på fersken» da hun spilte Pokémon under en trontaledebatt, men det skal visstnok være ganske dårlige mobilforhold for slikt på Stortinget.

Da hun fikk invitasjon fra Patrick til å komme på spill-besøk på Radiumhospitalet var hun derfor ikke sen å be.

- Jeg fikk et veldig hyggelig brev fra Patrick, og ikke bare var det en god unnskyldning for å spille, men det er også veldig fint å få hilse på han, og se hvordan både han og de andre pasientene her på Radiumhospitalet har det i adventstiden, sier Solberg.

Sammen med hele familien fra Maura ventet Patrick spent ved inngangen før statsministeren skulle komme.

- Det var kjempegøy at hun svarte ja. Jeg lurer på hvilke Pokémon hun har fanget, og så har jeg noen spørsmål til henne, avslørte Patrick, som hjemme på Maura er en aktiv gutt som blant annet spiller basketball i Eidsvoll Basket.

LES OGSÅ: Monsterpatruljen

Tøft sykehusopphold

Den kreftformen han har fått krever behandling på voksenavdelingen på sykehuset, og han har derfor ingen andre barn å leke med under oppholdet. Derfor var oppmerksomheten fra selveste statsministeren ekstra hyggelig.

- Det skal bli gøy å fortelle om når jeg kommer hjem. Jeg vil gjerne hilse til alle vennene mine på skolen, og på basketballen. Jeg har fått mange koselige hilsener og håper jeg er i form til å treffe venner når jeg skal hjem på juleferie, sier Patrick.

Sammen med familien og pleiere på radiumhospitalet viste han statsministeren rundt på sykehuset, og hun fikk blant annet se hvordan Patrick nå trener for å komme seg på beina igjen.

- Jeg foreslo for dem som skal lage det kunstige beinet mitt at de kanskje kan putte inn en mobillader, spøkte Patrick og fikk statsministeren til å skrattle.

Føler seg i trygge hender

Familien har vært gjennom en tøff tid etter Patricks diagnose, men er glade for oppfølgingen de har fått på Radiumhospitalet.

- Når først den alvorlige beskjeden var et faktum så må jeg si vi har blitt fantastisk godt tatt hånd om her, og vi føler oss i de beste hender, sier pappa Kai Hermansen, som nå er sammen med sønnen døgnet rundt. Før Erna dro videre til EM-sluttspillet i Göteborg fikk Patrick, som ikke bare er interessert i dataspill, men også politikk, stilt statsministeren noen utfordrende spørsmål.

Blant annet ville han gjerne vite hva hun synes om valget av Donald Trump som president - noe han ikke var så fornøyd med.

- Jeg ble også veldig overrasket, som nok alle ble, og synes han har noen ugreie uttalelser, men vi får gi han en sjanse, svarte statsminister Erna.

LES OGSÅ: Spennende jakt på Pokémons i riksbygningens hemmelige rom

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no