19. jul
EMOSJONELL. Tom Staahle fikk tårer i øynene da han tirsdag kveld overtok som ordfører etter Harald Espelund.
 
Fikk tårer i øynene da drømmen om å bli ordfører gikk i oppfyllelse
ULLENSAKER. Rørt Tom Staahle.

Publisert: 20.okt.2015 19:18
Oppdatert: 27.jan.2017 13:36

Under tirsdagens konstituerende kommunestyremøte ble Tom Staahle (Frp) stemt fram som Ullensakers nye ordfører. Da Harald Espelund tok av seg ordførerkjedet, og hang det rundt halsen til sin etterfølger, kom tårene til syne i øyekroken til Staahle.

- MYE SOM RØRER SEG

- Ja, det var det du så. Jeg skal ikke legge skjul på at dette har vært en påkjenning. Man prøver å holde fasaden, men det er klart det er mye som rører seg i en 42 år gammel kropp, sier Staahle til EUB.

Han har satset alt på ordførerjobben. Nå er drømmen virkelighet.

- Det er klart at jeg blir både rørt, glad og veldig stolt, sier Staahle.

Den nye ordføreren sier han er bevisst på det ansvaret som følger med rollen. I sin takketale ba han salen om å bære over med ham om følelsene skulle ta overhånd.

- Jeg er stolt og ydmyk over den oppgaven som venter meg som ordfører. Vi bor i en fantastisk kommune, og jeg gleder meg til å lede dette politiske verkstedet videre, og gleder meg til et tett og godt samarbeid, sa han til kommunestyret.

Staahle ga også honnør til sin forgjenger Espelund.

- Han har vært en markant, tydelig, positiv og god ordfører for Ullensaker kommune de siste 12 årene. Det er verdt å reflektere over at hans politiske virke har vart i 40 år. Omtrent like lenge som jeg har levd. Det sier noe om den mannen, sier Staahle.

EN EPOKE ER OVER

Harald Espelund er nå ferdig som ordfører etter 12 år. Espelund sier til EUB at han ikke ble spesielt berørt av det rent formelle ved å gi fra seg jobben.

- Det var ikke noe problem. Jeg har vært forberedt såpass lenge på at dette er en epoke som nå er slutt, sier Espelund.

Som EUB omtalte søndag var Frp, Høyre og KrF på forhånd enige om at Staahle skulle få oppfylt drømmen om å bli ordfører, og at Høyres Willy Kvilten skulle bli varaordfører.

- Disse to gutta som ledere vil bli svært positivt for Ullensaker. Jeg kjenner Tom såpass godt at noen bedre ordfører kunne ikke Ullensaker fått, sier Espelund.

LES OGSÅ: Staahle skal hjelpe Espelund med å rydde kontoret

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no