24. apr
FIKK GAVEN: Her får Kjærsti Theodorsen fra Jessheim tilbake gaven fra daglig leder Trym Denvik på Øras. – Det er helt fantastisk. De aller fleste hadde vel bare lagt den til side, puttet pengene i kassa eller tatt konvolutten med hjem, sier Theodorsen til EUB.
 
Ga bort gamle bøker. Inni lå en julegave fra bestefar. Her får hun gaven tilbake
Da ansatte på Øras fant en konvolutt med 200 kroner inni en bok startet de jobben med å spore opp eieren. På telefon nummer to kom de i kontakt med eieren.

Publisert: 31.aug.2017 15:00
Oppdatert: 04.sep.2017 14:51

Gladhistorien levner ingen tvil om at det jobber ærlige sjeler på Øras – Miljøstasjonen Dal Skog. Med sporhund og kommunikasjonsrådgiver Kirsten Lundem i spissen, klarte de etter hvert å spore opp eieren. Etter en liten telefonrunde kunne pengene gjenforenes med sin rettmessige eier.

– Bøkene ble levert til Omgjøras. Da vår betjening skulle gå gjennom disse, fant de en konvolutt med 200 kroner oppi og en julehilsen. Heldigvis er det ikke mange i Øras-regionen som skriver Kjærsti med æ, så jeg tok sjansen og begynte ringerunden. Jeg traff på riktig dame på 2. telefonen, sier Lundem til EUB.

LES OGSÅ: Bruktbutikken på Øras skal hete Omgjøras

Gave fra bestefar

Gaven tilhørte Kjærsti Theodorsen. Hun hadde bestemt seg for å gi bort bøker til Omgjøras – gjenbruksbutikken på Miljøstasjonen.

– Kirsten spurte om jeg visste hvem konvolutten kunne være fra. Da var jeg sikker med en gang. Jeg lurte bare på om det lå 200 kroner inni der. Det stemte, smiler Theodorsen. Julehilsen og en konvolutt med 200 kroner har nemlig alltid vært fast gave fra bestefaren.

– Jeg har helt sikkert brukt konvolutten som bokmerke på et eller annet tidspunkt. Vi har akkurat flyttet også. Jeg ble svært overrasket da Kirsten ringte meg fra Øras, sier Theodorsen.

– Hva tenker du om at det finnes så ærlige sjeler der ute?

– Det er helt fantastisk. De aller fleste hadde vel bare lagt den til side, puttet pengene i kassa eller tatt konvolutten med hjem.

LES OGSÅ: Her er den nye bruktbutikken på Øras

Lover å sjekke ekstra

– Hva skal du bruke pengene på?

– Det har jeg ikke bestemt meg for, men kanskje jeg skal kjøpe meg en ny bok, smiler Theodorsen.

Hun sier de pleier å levere bøker til Øras når de er ferdigleste. Tidligere likte de godt å legge det igjen i det grønne teltet. Nå har Øras erstattet dette med den nye gjenbruksbutikken, og de kommer til å fortsette å gjøre den gode gjerningen der.

– Det gjør vi rett og slett fordi andre kan få gleden av de da, i stedet for at de står og samler støv.

– Neste gang kommer du til å kikke en gang ekstra gjennom de?

– Ja, helt klart. Jeg lover å skjerpe meg i fortsettelsen. Dette skal selvsagt ikke få skje igjen, humrer Kjærsti Theodorsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MANGE GJENSTANDER: Årvåkne ansatte på Øras klarte å finne konvolutten med 200 kroner blant alle gjenstandene de får inn.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no