25. jun
 
Finpusser formen til debut i Seppalaløpet
Hundekjøring er Agnes Therese Dervos (15) store hobby. Lørdag debuterer hun i Seppalaløpet, og starter i Mini Seppala sammen med hunden Synne. Nå finpusser de formen.

Publisert: 12.mar.2018 09:00
Oppdatert: 13.mar.2018 01:12

Interessen for hunder har hun hatt siden hun var liten og har vært med på kjøring med familiens hunder siden hun var fem år gammel.

– Sju år gammel dro hun første gang alene av gårde med en av hundene våre. Da var jeg spent på om hun kom hel tilbake. Hun kom tilbake med et stort smil, forteller mamma Liv Dervo.

SOMMER OG VINTER

I 2015 begynte Agnes Therese for alvor å kjøre selv. Hun deltar både sommer og vinter, og på barmark er det hundekjøring med sykkel og sparkesykkel. Om vinteren er det både snørekjøring og med pulk. Hun har to hunder hun veksler på å bruke.

– Det er en vorsteher og en greyster, Tilla på to år og Synne på seks år, sier Agnes Therese.

En greyster er en blanding av vorsteher og greyhound, og det er greysteren hun skal stille med i Mini Seppala. I tillegg har familien en jakthund, også det en vorsteher. Mamma Liv er jeger.

VIL BLI JEGER

– Jeg har også tenkt å begynne med jakt. Det er veldig god trening. Det var også mamma som fikk meg til å prøve hundekjøring. Det var noe jeg fikk til, og har blitt veldig glad i det. Jeg lånte hunder til å begynne med, før jeg fikk egen hund, Synne, høsten 2015, sier hun.

Treningen foregår i hovedsak i Romeriksåsen, men i vinterferien var hun på ei ukes trening i Gausdal, hvor hun overnattet i telt sammen med sin mamma og de to hundene.

– Også under Mini Seppala-løpet blir det overnatting, da i lavvo, sier Agnes Therese.

Hun stortrives med kombinasjonen skiløping og samarbeid med hundene.

– Det supergøy. Det er to fluer i en smekk, og jeg vil anbefale flere unge til å prøve dette, sier Agnes Therese.

Selv er hun medlem av Nittedal Hundekjørerklubb.

GODE PLASSERINGER

Hun har allerede flere gode plasseringer, deriblant 2. plass i NM i snørekjøring på Lygna i februar i år. I tillegg har hun flere gode plasseringer også på barmark. I fjor vant hun NM i snøresykling med Tilla i klassen 15–16 år. Da hadde hun nest beste tid da man slo sammen pike- og juniorklasse, og ble dermed tatt ut til VM i Polen. Der ble det en flott 7.-plass.

Hun forteller at også hennes søster Mari Andrea (12) har begynt å smake så vidt på hundekjøring.

– Vi er med på langrenn i Åsen idrettslag, og jeg begynte med langrenn fordi jeg ville bli god i hundekjøring, forteller Agnes Therese.

LES OGSÅ: Roma er tidenes mest titulerte sanktberhardshund i Norden

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NM-SØLV: I det norske mesterskapet på Lygna i februar i år ble Agnes ble nr. 2, da med vorstehhunden Tilla. Foto: Ina Blomstedt
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no