23. mar
Kan bli lagt ned: Pølseproduksjonen til Finsbråten i Eidsvoll står i fare for å bli avviklet.
 
Finsbråten vurderer å legge ned pølseproduksjonen
Pølseproduksjonen i hjørnesteinsbedriften Finsbråten kan bli flyttet til Hønefoss.

Publisert: 08.jan.2018 10:30
Oppdatert: 08.jan.2018 11:02

Det bekrefter administrerende direktør Harald Bjerknes overfor EUB mandag morgen.

– Vi informerte de ansatte fredag om at ledelsen i Finsbråten har fått i oppdrag å se på muligheten for å legge ned pølseproduksjonen på Finsbråten, og videre se på muligheten for å produsere Finsbråten-pølsene hos Leiv Vidar på Hønefoss, sier Bjerknes til EUB.

Finsbråten har drevet eget pølsemakeri siden 1951. Nå kan det altså være slutt for Eidsvoll-driften.

Skal opp i styret

Bjerknes bekrefter også at de samme dag avholdt drøftelsesmøter med de tillitsvalgte.

– Innspillene derifra tar vi med oss videre i prosessen. Styret skal behandle denne saken neste uke. Nå må vi avvente og se hva styret bestemmer, før vi kan si noe mer, sier Bjerknes.

– Hvor mange ansatte er det i pølseproduksjonen?

– Vi jobber med saken og har dessverre ikke flere kommentarer nå. Beklager det, svarer Bjerknes.

Som EUB tidligere har omtalt har Finsbråten gått med store millionunderskudd de siste årene. I 2014, 2015 og 2016 gikk bedriften 32,1 millioner kroner i samlet underskudd. I fjor kjøpte eieren Scandza opp Leiv Vidar.

– Finsbråten har vært i en krevende økonomisk situasjon og tiltakene som er gjennomført de siste årene har dessverre vært helt nødvendige for å få driften effektiv. Det er uansett krevende å drive i dagligvarebransjen, og med utfordrende rammebetingelser er vi avhengig av å levere det «sjefen», det vil si forbrukeren, vil ha. Hver dag, skrev Bjerknes i en e-post til EUB i fjor sommer.

I 66 år har Finsbråten lagd mat som er elsket av mange. Familien er ute på eiersiden, men maten og historien lever videre.

Smakfull historie

«Det var en gang tre brødre». Slik starter Finsbråten-eventyret. Brødrene Osvald, Frank og Kåre Finsbråten startet sitt eget pølsemakeri i 1951.

«Hovedpersonene heter Osvald, Frank og Kåre Finsbråten, tre brødre med heller lite utdannelse, men desto større teft og arbeidslyst. De ville starte sin egen arbeidsplass og endte opp med Eidsvolls største private bedrift», står det i jubileumsboka 50 velsmakende år, som ble utgitt i 2001.

I boka trekkes det også fram at fokus på kostnader og effektivitet vil være en nødvendighet i framtida for å kunne være med i den tøffe konkurransen som er i handelen i dag. Siden starten har bedriften innkassert en rekke NM-gull for sine produkter. Finsbråten er og har vært høyt verdsatt siden oppstarten, både i hjemkommunen og blant kunder over hele landet.

EUB oppdaterer saken!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Informerte: Administrerende direktør Harald Bjerknes informerte fredag de ansatte om at de ser på muligheten for å legge ned pølseproduksjonen i Eidsvoll. Foto: Jan Arne Sandholtbråten
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no