20. jun
OMKOM: To personer mistet livet da motorsykkelen de satt på kolliderte med en personbil 11. august.? Foto: Magnar Haraldsen
 
Fire drept i trafikken i vårt distrikt i 2017
Totalt var det fem drepte og 133 skadde i trafikkulykker på romeriksveiene i fjor. Tre av dødsulykkene skjedde i vårt distrikt.

Publisert: 02.jan.2018 06:00
Oppdatert: 29.des.2017 15:19

Det viser de ferske tallene fra den foreløpige ulykkesstatistikken fra Statens vegvesen, Region øst.

Snittet for de siste fem årene er 7,4 trafikkdrepte på Romerike. For ti år tilbake mistet ni mennesker livet på vegene på Romerike.

- Ulykkestallene varierer fra år til år. I 2014 mistet tolv mennesker livet på vegene på Romerike. Året etter døde fem personer i trafikken lokalt. Trenden går i riktig retning på Romerike som i resten av landet, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen, vegavdeling Akershus.

Tre lokale dødulykker

På veiene i vårt dekningsområde mistet tilsammen fire personer livet fordelt på tre ulykker.

I 2016 ble sju drept i trafikken på Romerike, hvor fire av dem skjedde på Øvre Romerike

Mindre møteulykker

- Tryggere biler, tryggere veger og bedre akuttmedisin er viktige årsaker som har ført til at vi har den synkende trenden med færre dødsulykker. Kontroller og informasjonsarbeid om trafikksikkerhet er også viktig, sier Karbø.

Han trekker frem at de alvorlige møteulykkene forsvinner med midtrekkverk på de mest trafikkerte vegene som E6.

- I resten av Akershus ser vi at mange av dødsulykkene skjer spredt utover distriktet på mindre veger. Det gjør det vanskeligere å gjøre fysiske tiltak for å forebygge trafikkdød, sier Karbø.

Vegvesenet i Akershus har også gjennomført flere mindre tiltak for tryggere veger de senere årene med sikring av fotgjengerfelt, utbedring av svinger, kryss, oppsetting av siderekkverk, diverse fartsreduserende tiltak og utbedring av sideterreng.

- Dette arbeidet fortsetter vi med i 2018, sier Karbø.

Et føreransvar

Samtidig understreker han ansvaret bilførerne har.

- Til syvende og sist er det bilføreren som har hånda på rattet. Hvis vi alle holder oss edru, våkne, bruker bilbelte, avpasser farten etter forholdene og ikke bryter fartsgrensene, gir vi et svært viktig bidrag til å få ned tallet på drepte og hardt skadde på vegene, sier Karbø.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no