24. apr
Takknemlig: Her er Ketil Langseth på Vinstra onsdag ettermiddag. Han har akkurat vært og hentet tilbake alle eiendelene de fire rumenske tyvene stjal med seg da de begikk innbrudd i Habberstad Landbruksservice i Eidsvoll natt til lørdag 18. november.Foto: Privat
 
Fire rumenere tatt – her har Ketil hentet alle eiendeler tilbake på Vinstra
Her henter Ketil Langseth tilbake alt tyvgodset på Vinstra. – Denne historien er nesten for god til å være sann, sier Langseth.

Publisert: 30.nov.2017 19:00
Oppdatert: 29.nov.2017 18:37

Da EUB snakket med Langseth onsdag ettermiddag hadde han akkurat vært på lensmannskontoret i Vinstra og fått tilbake alle eiendelene som ble tatt under innbruddet i Habberstad Landbruksservice i Østsidevegen i Eidsvoll natt til 18. november.

– Saken er oppklart. Nå er jeg på Vinstra og henter utstyret. Det er selvfølgelig veldig bra at de ble tatt. Så å si alt er kommet til rette, kun et par småting mangler, sier Langseth til EUB.

Utrolig historie

Veien fram til oppklaring var spektakulær, og inneholder innslag av dyktige politifolk, årvåken lokalbefolkning, bruk av sosiale medier og avgjørende tips.

– Det var lokalbefolkningen her oppe som oppklarte dette. Fire rumenere hadde leid en hytte i Skåbu, et lite bygdesamfunn på fjellet. Der er det rimelig gjennomsiktig, og det ble fort oppdaget at det var noe som ikke stemte. Rumenerne hadde en spesiell reisevirksomhet og tider på døgnet de opererte på, sier Jon Gaarden, lensmann i Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor på Vinstra.

Ved første politiframstøt på hytta ble én av rumenerne pågrepet. I tillegg ble det tatt beslag i en bil og en stor mengde tyvgods. Men verken politi eller lokalbefolkning slo seg til ro med det.

– Det viste seg at de tre siste hadde gjemt seg unna. De visste nok at vi var ute etter dem. Vi fikk melding fra folk i bygda som reagerte og klarte å plukke de opp før de reiste videre, sier Gaarden. Hittil har de klart å spore tyvgodset tilbake til tre forskjellige innbrudd.

– Men det kan stamme fra flere forhold. Det vil vise seg etter hvert som eierne får hentet eiendelene sine, sier lensmannen.

Pakket og klart

– Ikke hver dag dere i politiet heller opplever slike saker?

– Nei, det kan du si. Vi vil takke lokalbefolkningen. Etter at vi gikk ut i lokalmedia og sosiale medier og ba om hjelp, fikk vi stor respons. Det er ikke hver dag noen leier en hytte en liten plass ute på landet, reiser innover til sentrale strøk for å gjøre brekk, for så å reise tilbake hit. Alt tyvgodset var for øvrig også sirlig pakket i emballert papp og med teip. Det var tydelig at det skulle transporteres vekk, sier Gaarden.

– Det har vært mye plunder og heft, men dette er en lettelse. Jeg vil berømme politiet for innsatsen, sier Langseth.

Utsatt for innbrudd

Natt til lørdag 18. november brøt tyver seg inn i Habberstad Landbruksservice i Østsidevegen i Eidsvoll.

De lagde ikke en lyd og stjal med seg verdier for 100.000 kroner.

Denne uka ble saken oppklart da politiet på Vinstra først pågrep én, deretter tre rumenere til, i sitt nærområde.

De hadde leid en hytte i Skåbu. Nå er de varetektsfengslet i fire uker.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Stor mengde: Her står en stor mengde tyvgods etter at politiet pågrep fire rumenere i Skåbu. Nå er de varetektsfengslet i fire uker.Foto: Politiet
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no