19. jul
SKREMT: Etter en fisketur ved Bjertnessjøen ble fiskerne stanset av en mann de oppfattet som truende. Illustrasjonsfoto
 
Fiskere skremt av truende mann
NANNESTAD. Hendelsen skjedde da de to fiskerne var på vei hjem etter en tur til Bjertnessjøen, nordøst i Romeriksåsen i Nannestad.

Publisert: 27.jul.2017 13:00
Oppdatert: 27.jul.2017 13:24

– Vi kom kjørende ned grusveien fra Bjertnessjøen. Like før parkeringsplassen ved Sjonken sto det plutselig en mann midt i veien. Han hadde ikke klær på overkroppen, mulig ansiktsmaling eller liknende i ansiktet, drev med obskøne håndbevegelser foran og over hodet og oppførte seg truende. Mannen sperret veien for oss, slik at vi ikke kunne kjøre videre uten å kjøre på han. Det var en grufull opplevelse, sier én av fiskerne til EUB.

Hendelsen skjedde like før midnatt onsdag kveld. Fiskeren forteller at de stoppet og begynte å rygge. De ringte umiddelbart politiet. Etter en liten stund meldte de tilbake at de hadde kontroll på mannen.

– Vi ble naturligvis svært redde begge to. Dette er et stille og rolig naturområde, og det eneste du pleier å se langs veien er noen beitende sauer. Tidspunktet på døgnet og mannens truende oppførsel gjorde at dette ikke var noe hyggelig. Veinettet er i tillegg slik der oppe at du kun kommer deg ut denne veien. Derfor fryktet vi en stund at mannen skulle komme etter oss innover, sier fiskeren og legger til at hendelsen skjedde etter en nydelig fiskekveld ved Bjertnessjøen der det var folk på hver eneste fiskeplass oppover.

– Tidligere på kvelden hadde vi hørt noe som kunne minne om skriking i det fjerne, uten at vi nøyaktig kunne si hva det var, sier han.

Fra Øst politidistrikt opplyses det at dette var et psykiatrisk tilfelle, og at politipatruljen ikke hadde funnet noe tegn til maske.

Mannen er ifølge politiet innlagt på Ahus.

LES OGSÅ: Bil i feil retning på E6 - politiet ble nedringt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no