26. apr
FJERNVARME: Det nedlagte renseanlegget på Jessheim skal transformeres til en fjernvarmesentral.
 
Fjernvarme til byen
Pemco Energi bygger én stor fjernvarmesentral til Jessheim by.

Publisert: 05.jul.2017 18:00
Oppdatert: 05.jul.2017 13:58

Pemco Energi skal levere fjernvarme til hele Jessheim sentrum fra én stor sentral de skal bygge på tomta til det gamle renseanlegget.

– Avtalen med Ullensaker er et gjennombrudd for fjernvarmeutbyggingen på Jessheim, og en viktig avklaring for utbyggere og innbyggere som i flere år har etterlyst og ventet på et godt fjernvarmetilbud, sier administrerende direktør Håkon Knappskog i Pemco Energi i en pressemelding.

TRE SENTRALER BLIR til éN

I dag leverer de fjernvarme fra tre varmesentraler på utbyggingsområdene Jessheim Park, Romsaasområdet og Sagabyen. Disse blir erstattet når den nye sentralen er ferdig.

– Den blir godt egnet til å forsyne langt flere enn de lokale anleggene vi i dag driver. Tomta den skal bygges på har også framtidige utvidelsesmuligheter. For Jessheim er det bedre at fjernvarmeutbyggingen skjer med én stor sentral enn mange små, påpeker Knappskog.

Sentralen som kommer på tomta ved E6 sørøst for Jessheim skal produsere varme tilsvarende 40 GWh, basert på biobrensel.

– Jessheim er et langsiktig satsingsområde for oss, og vi er svært glade for at prosjektet vi har jobbet med siden 2013 endelig realiseres, sier Knappskog.

MILLIONSTØTTE

I 2020 blir det forbudt å fyre med olje. Det gjør at fjernvarmemarkedet vokser og at fornybar kraft som ellers ville vært brukt til oppvarming av bygg, kan brukes der hvor klimanytten er større, for eksempel til å elektrifisere transportsektoren.

Enova er et statsforetak hvis mål er å bidra til reduserte klimagassutslipp. De støtter utvikling av energiteknologi, og mener at prosjektet på Jessheim er med på å bygge lavutslippssamfunnet. Derfor bidrar de med i overkant av 35 millioner kroner.

– Norge trenger mer fornybar energi i lavutslippssamfunnet, og fjernvarme er og blir en viktig del av løsningen. På 15 år har vi gått fra en situasjon hvor fjernvarme var lite utbredt til at det finnes i de aller fleste byene i Norge. Denne store fjernvarmeutbyggingen har bidratt til at det nå er mulig å fase ut oljefyrene. Vi er stolt over å ha bidratt til denne utviklingen. Prosjekter som dette bidrar både til å redusere klimagassutslipp og utjevne effektbruken, sier markedssjef Ole Aksel Sivertsen i pressemeldingen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no