17. jul
trafikkvekst: Flere og flere innbyggere i Akershus benytter seg av kollektivtilbudene. Det er bussen som transporterer flest passasjerer i Akershus og Oslo.
 
Flere tar buss og bane
Kollektivtrafikken fortsetter å vokse. I Akershus var veksten 5,3 prosent.

Publisert: 04.apr.2018 17:00
Oppdatert: 04.apr.2018 15:07

Nye tall fra Ruter viser en trafikkvekst på 5,9 prosent i 2017 i Oslo og Akershus. Dette tilsvarer 371 millioner påstigninger totalt, hele 21 millioner flere enn året før. I Akershus var det en trafikkvekst på 5,3 prosent, melder fylkeskommunen i en pressemelding.

GODE TALL

– Veksten i kollektivtrafikken er svært gledelig, dette er gode tall. Styrkingen av kollektivtilbudet lokalt, gjennom å sikre gode forbindelser til kollektivknutepunkter i regionbyene våre, er et riktig grep. Vi ser at overgangen til et mer fleksibelt rutetilbud, med bussmating til skinnegående transport, gir gode resultater. Sammen har Oslo kommune og Akershus fylkeskommune lykkes med satsingen på kollektivtransport, sier fylkesordfører Anette Solli.

10 ÅR GAMMEL

I 2017 var det 10 år siden Ruter ble etablert.

KJØRER FØR ALLE SITTER: Passasjerer skal få tid til å sette seg

– Ruter har brukt de 10 årene godt, har gjort de riktige grepene og vært fremsynte, et eksempel på det er suksessen med billettappen. Vi er opptatt av å oppnå nullutslipp i kollektivtrafikken, og det er viktig at bussene i hele Ruter-området i framtiden er utslippsfrie, påpeker Solli som får støtte av Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen.

– Utviklingen har vært fantastisk og målet er at det skal fortsette. Kollektivtrafikken står overfor store endringer. På vei mot et fleksibelt, utslippsfritt og smart mobilitetstilbud vil det kreve at vi fortsetter å planlegge ut ifra markedsbehovene og inkluderer kundene våre i utviklingen av tilbudet, sier han.

FLEST MED BUSS

Det er bussene som transporterer flest passasjerer i Oslo og Akershus, med 158 millioner påstigninger i 2017. T-banen har 118 millioner påstigninger, og trikken 51 millioner. Størst vekst i 2017 hadde T-banen med 10,9 prosent.

– Vi skal utvide antall avganger, sette inn flere elbusser, nye trikker, starte byggingen av Fornebubanen og ny t-banetunnel, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no