22. jul
NATTERAVN: Ane Marstein Bauer leder natteravn-prosjektet på Dal skole. – Vi ønsker et trygt oppvekstmiljø for barna våre, sier hun.
 
Flere hundre foreldre stiller opp
Denne uka startet de første «kveldsravnene» å gå på Dal. Opplegget er en dugnad som involverer nesten alle foreldrene på barneskolen.

Publisert: 10.okt.2017 18:00
Oppdatert: 10.okt.2017 18:12

De har diskutert det en stund, og lagt stein på stein for å få det til, men fra og med denne uka er det er realitet: Natteravnene, eller kvadsravenene som de kaller det, begynner å gå på Dal. Opplegget føyer seg inn i «Natteravn»-paraplyen, men ettersom ravnene ikke vil være ute om natta men om kvelden, er kveldsravn et bedre navn, mener kveldsravn-koordinator Ane Marstein Bauer.

Hun sitter i FAU på Dal skole og administrerer ordningen.

UØNSKEDE HENDELSER

Opplegget kom i stand etter noen «uheldige episoder» på Dal.

– Ja, vi har hatt noen situasjoner vi gjerne skulle vært foruten. Derfor er kveldsravn-opplegget et av tiltakene foreldreutvalget ved Dal skole setter i verk, sier Ane Marstein Bauer.

– Men det er viktig å understreke at kveldsravnene ikke skal være ordenspoliti. Vi er ute for å være voksne til stedet blant barn og unge på Dal, og vi skal første og fremst være trygge personer som de unge kan stole på og snakke med. Vi ønsker at barna våre skal ha et trygt sted å vokse opp, sier Bauer.

LES OGSÅ: Broren ble slått ned for 13 årsiden. I februar opplevde Marius det samme. 

GÅR EN RUNDE

Dal skole har i overkant av 400 elever, og samtlige foreldre er i utgangspunktet inkludert på «vaktlistene». Vaktene går minst to og to i følge, og skal gå en runde på Dal som inkluderer skolen og nærområdene.

– Men vi vil først og fremst konsentrere oss om skolen, for det er der flest er om kvelden. Men også områdene rundt Kopperudkiosken og Hjeravegen står på lista, sier Marstein Bauer.

Hun sier at de fleste foreldre har vært positive til ordningen.

– Det har naturlig nok være noen diskusjoner rundt dette. Noen har praktiske problemer med å delta, andre syns det er unødvendig. Det er sånn det er. Men vi gjennomfører dette nå i fellesskap, og det tror jeg er viktig og riktig, sier Ane Marstein Bauer.

LES OGSÅ: Det blir internat for asylsøkere på Dal

FRIVILLIGE I HELE LANDET

Natteravnene er etablert flere steder på Øvre Romerike. På Jessheim har de gått i mange år allerede, og Råholt skole har et tilsvarende prosjekt med «kveldsravner» som har vært en suksess. Også andre steder i landet har «Natteravnene» etablerte grupper av frivillige som er ute for å vandre i ulike områder på kvelds- og nattetid. Natteravnenes oppgave er å være synlige og tilgjengelige, og er bygget på ideen om at dette i seg selv virker dempende på vold og skadeverk.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no