20. sep
 
Flere hundre markerte samhold i fakkeltog
Etter flere alvorlige episoder ved Råholt ungdomsskole i høst, samlet mandag kveld flere hundre seg for å markere samhold.

Publisert: 20.nov.2017 21:22
Oppdatert: 21.nov.2017 06:31

–  Vi gjør det fordi vi er glade i Eidsvoll, og fordi vi vil vise fram alle de gode tankene og kreftene på Råholt, sa ordfører John-Erik Vika da han holdt apell foran fakkeltog-deltakerne.

Det er FAU ved Råholt ungdomsskole som arrangerte fakkeltoget i samarbeid med Eidsvoll kommune og flere aktører i næringslivet på og rundt Råholt. FAU-leder Therese Gray la ikke skjul på det alvorlige bakteppet.

ALVORLIGE HENDELSER

– Fakkeltoget i kveld har et resultat av alvorlige hendelser. Men det er også en markering av at vi ser framover, og at vi nå gjør alt vi kan for å hente fram alle gode krefter. Med dette fakkeltoget markerer vi at vi er glade i Eidsvoll og hverandre, at vi står sammen og at vi tør å ta ansvar, sa hun.

Fakkeltoget har vært planlagt i lang tid, og med seg hadde arrangørene fått blant andre Eidsvoll-duoen Heine & Mattis til å opptre på scenen. Den unge duoen, som består av Mattis Bakkehaug og Heine Kopperud, underholdt fra scenen med egenprodusert rap, og framsto som forbilder for både unge og eldre. 
Også den unge musikk-kunstneren Jørgen Holst Larsen opptro fra scenen ved Amfi Eidsvoll. 

JOBBET PÅ SPRENG

Flere alvorlige voldshendelser har preget høsten på Råholt. Eidsvoll Ullensaker Blad har omtalt flere tilfeller der unge blir overfalt, og hvor angrepene blir filmet og lagt ut på sosiale medier. Både Råholt ungdomsskole, elevrådet ved skolen, foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og Eidsvoll kommune har jobbet på spreng de siste ukene både for å finne årsakene til hendelsene, og for å hindre at det skjer igjen.

FLERE TILTAK

Fakkeltoget mandag er et av flere tiltak. I tillegg har utbyggerne av det store boligprosjektet «Stasjonsløkk» utlyst en konkurranse der de vil at barn og ungdom skal levere inn forslag til gode prosjekter for å bedre ungdomsmiljet på Råholt.

I tillegg har både skolen og Eidsvoll kommune satt i gang flere formelle prosesser. Blant annet er det foreslått å ansette miljøarbeidere ved skolene i Eidsvoll, men det er avhengig av hvordan budsjettbehandlingen i kommunen ender. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no