22. aug
TROLLDALEN. – Staten godtar ikke Tynsåk. Skolen ender i Trolldalen, hevdet Anders Klasie (Sp) og fikk støtte av SVs Torleif Hamre (stående). Gunn Elin Blakkisrud ønsket helst nye skole på Vilberg, men støttet alternativt Trolldalen.
 
Anders Klaseie (Sp): Skolen ender i Trolldalen
EIDSVOLL. – Men flertallet i kommunestyret holder fast ved Tynsåk-alternativet og vil gå til mekling med Fylkesmannen.

Publisert: 14.jun.2017 16:30
Oppdatert: 14.jun.2017 17:57

Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet er enige om at det er avgjort best å bygge den nye barneskolen for midtbygda på Tynsåk. Skolen må da bygges på dyrket mark, og det ønsker ikke Fylkesmannen. Nå går det mot mekling mellom kommunen og Statens representant i Oslo og Akershus.

– BLIR TROLLDALEN

Det kommer ikke noen skole på Tynsåk, fastslo Anders Klaseie (Sp) med fynd og klem under kommunestyrebehandlingen tirsdag.

– Staten har bare gjort jobben sin når den sier nei. Fylkesmannen har kommet med en god begrunnelse. Konsekvensen av mekling blir en utsettelse av skolebyggingen, men skolen havner før eller seinere i Trolldalen, spådde Klaseie.

– TYNSÅK GODT TIL RETTE

– Jeg er ikke overrasket over innsigelsen til Fylkesmannen, kommenterte Aps gruppeleder Olav Resaland.

– Nå går vi for mekling, og eventuell avgjørelse i departementet. Tynsåk ligger godt til rette, med lett adkomst til svømmehall og idrettshall, og skolen må ligge nærmest mulig Sundet.

ULEMPEN ER DYRKET MARK

– Jeg tror ikke avstander betyr vesentlig. Forskjellen mellom Tynsåk og Trolldalen er helt marginal, mente Knut Bakkehaug (V).

– Det blir en bra skole på Tynsåk, med ulempen er at skolen må bygges på dyrket mark, sa han og stemte for Trolldalen.

Torleif Hamre (SV) støttet også Trolldalen-alternativet.

– Vi trenger ny skole. Det har hastet i mange år. Nå er det utsikter til nye utsettelser, og vi vet ikke utfallet av meklingen, påpekte han.

HAR VEDTATT TYNSÅK

– Nå må vi bestemme oss, fastslo Finn Terje Tønnessen (Frp).

– Vi må konsentrere oss om å gjennomføre det vi har vedtatt, og gå nødvendige runder med Fylkesmannen.

– Det er ikke naturlig å snu nå. Tynsåk er riktig plassering, mente Helge T. Blindheim (H), og påpekte at det var viktig å få avhendet Vilberg-tomta og skolebygget der.

VILBERG

Gunn Elin Blakkisrud (Sp) var helt uenig. Som den eneste av de 35 kommunestyrerepresentantene gikk hun inn for å legge den nye skolen til den nåværende skoletomta.

– Det koster å ha en skole i sentrum, men det betyr noe for folkehelsa. Jeg vil ikke at Sundet skal bli en plass med bare pensjonister, sa hun.

– Vilberg er det absolutt dyrets alternativet. Det kan hende vi må ekspropriere 13 eiendommer, svarte Arne K. Haugen (Frp).

Under avstemmingen støttet alle i Frp, Høyre og Ap Tynsåk, mens ti stemmer gikk for rådmannens innstilling om å velge Trolldalen. De ti representerer Sp. KrF, MDG, V og SV.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no