17. jul
STORSTUE. Forsamlingshuset Fløygir i Feiring er bygdas storstue. Nå får Feiringregjeringa penger til framtidig vedlikehold av huset. Foto: Hege Høst.
 
Får penger fra salget av kommunehuset
FEIRING. Fylkesmannen har stadfestet kommunestyrets vedtak om å bevilge 1,35 millioner kroner til forsamlingshuset Fløygir i Feiring.

Publisert: 18.apr.2017 06:30
Oppdatert: 17.apr.2017 16:26

– Dette er veldig gledelig, kommenterer Tanja Brodshaug Halvorsen som er PR-minister i Feiringregjeringa. Det er den som formelt mottar bevilgningen til forsamlingshuset.

– Dette er sårt tiltrengte vedlikeholdsmidler. Vi driver forsamlingshuset på dugnad, og slike bevilgninger er helt avgjørende for at huset skal kunne bestå også i framtida, sier hun.

KOMMUNESTYREVEDTAK

Det var i mai 2016 at kommunestyret i Eidsvoll vedtok å bevilge 1,35 millioner kroner til et disposisjonsfond for vedlikehold av forsamlingshuset Fløygir. Pengene var en del av inntektene etter salget av det gamle kommunehuset i Feiring.

INTERPELLASJON

Vedtaket ble gjort med 29 mot seks stemmer etter en interpellasjon fra varaordfører Einar Madsen (Ap).

Vedtaket kom nærmeste som et benkeforslag med henvisning til et 13 år gammelt intensjonsvedtak om at lokalmiljøet skulle få del i inntekten når det tidligere kommunehuset ble solgt. Det har nå skjedd, og huset er blitt en praktbolig.

LOVLIGHETSKONTROLL

Høyre reagerte på vedtaket. Representantene pekte på at det ikke hadde vært noen administrativ behandling av saken på forhånd, og at kommunestyrerepresentantene først ble kjent med interpellasjonen én dag før møtet.

Tre Høyre-representanter krevde derfor lovlighetskontroll av vedtaket. Dermed havnet saken hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

INGEN FEIL

Svaret derfra er nå kommet, og konklusjonen er klar: Fylkesmannen kan ikke se at det foreligger saksbehandlingsfeil som kan føre til at vedtaket er ugyldig.

– Det framstår som rimelig klart at vedtaket innholdsmessig kunne fattes, at det er fattet av rett organ og at vedtaket har blitt til på rett måte, påpeker Fylkesmannen.

KJENT SAK

– Dette var en sak det politiske miljøet kjente godt gjennom flere år på bakgrunn av samfunnsdebatt og tidligere politiske løfter framsatt under valgkamp, påpeker Fylkesmannen.

– Kommunestyret valgte selv å ta saken til behandling. Forslag i møtet om utsettelse av saken for å få den bedre belyst, ble nedstemt med stort flertall, og vedtaket ble gjort med 29 av 35 stemmer.

– Det framstår dermed som rimelig klart at et flertall i kommunestyret mente at saken var tilstrekkelig opplyst gjennom interpellasjonen, ordførers svar på interpellasjon, og debatten om interpellasjonen, konkluderer Fylkesmannen.

Les også om andre som ønsker midler fra det samme salget.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no