21. nov
MIDDAG. Middagen på Nannestad sykehjem skal serveres senere på dagen. Dette skal innføres til høsten. Fra v: Marianne Hansveen (t.v.) og Lars Løken, enhetsledere, og virksomhetsleder Kari Homble. Ifølge Løken er Nannestad sykehjem også ett av få sykehjem hvor man koker potetene selv.
 
Flytter tidspunkt for middags-servering på sykehjemmet
NANNESTAD. Til høsten flyttes tidspunktet for middagsserveringen på Nannestad sykehjem til senere på dagen.

Publisert: 27.mar.2017 11:44
Oppdatert: 28.mar.2017 08:23

Et team ved Nannestad sykehjem har siden i fjor jobbet med å se på mulighetene for å få til enda bedre ernæring og trivsel for beboerne ved Nannestad sykehjem.

– Vi følger jo med på hva som skjer av endringer rundt oss, og det ble i fjor veldig fokus på det å flytte mattider. Dette er noe av det viktigste gruppa som ble satt ned har jobbet med, og er et punkt som vi har valgt som mål å jobbe strategisk mot, sier Lars Løken, enhetsleder servicefunksjoner ved Nannestad sykehjem.

Tidspunkt for middagsserveringen skal flyttes fra klokken 13 til klokken 15.30.

MER AKTIVITET

– Dette er noe vi også vurderte for mange år siden, men ble av ulike grunner ikke gjennomført da. Blant annet var det ikke like mange av beboerne som ønsket senere middag. Nå har mye endret seg, og er også et ønske fra de fleste av beboerne, sier Kari Homble, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune.

Hun peker også på at man ved å flytte tidspunktet for middag også kan få tid til flere aktiviteter i løpet av dagen.

– Aktiviteter betyr bedre helse, sier Homble.

LES OGSÅ: Popkorn og sjokolade, og Fleksnes på lerretet

VARM LUNSJ

Samtidig med at middagen flyttes innføres det servering av varm lunsj midt på dagen.

Omleggingen vil føre til endrede rutiner også for de ansatte.

– For å gjøre disse endringene må vi endre turnusen, men det skal vi få til. Dette er noe jeg tror de ansatte har ventet vil komme, sier Marianne Hansveen, enhetsleder ved Nannestad sykehjem.

Kari Homble roser prosessen så langt.

– Det er kjempefint samarbeid på tvers av enhetene. Det er derfor vi får det til, sier Homble.

Hun mener endringen ikke vil føre til økte kostnader av særlig grad.

– Det kan være vi vil få behov for noe mer tekniske hjelpemidler, sier Homble.

LAGER MATEN FRA BUNNEN AV

Løken forteller at man på kjøkkenet ved Nannestad sykehjem lager så mye av maten som mulig helt fra bunnen av.

– Man kommer i dag ikke helt unna halvfabrikata, men er det noe vi ser vi kan gjøre bedre selv så gjør vi det. Vi er opptatt av kvalitet og ønsker å gjøre det best mulig innenfor den ramma vi har. Måltidene er i endring, og det betyr enda mer tilpasset kosthold for den enkelte beboer, med både individuelle ønsker og behov, sier Løken.

Når det nye matprogrammet tas i bruk vil det på Nannestad sykehjem bli servert frokost klokken 09, varm lunsj ved 12-tida, middag med dessert klokken 15.30, deretter kaker og kaffe og til sist kveldsmat.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BAKST. Anne Grethe Myrvang (t.v.) og Mona Fevik i gang med å bake rundstykker.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no