17. jun
NY RUNDE: - Vi mener tingrettsdommen er feil, men hadde likevel håpet å slippe en ankerunde, sier representantene for rørleggerbedriften Lunder & Aas på Jessheim. F.v: Advokatfullmektig Armin Mehaj, medeier Per Henning Berntsen, medeier og daglig leder Baard Aas og advokat Stein Fredrik Janzon.
 
Føler seg uthengt som syndebukk
– Mye taler for at kommunen utpekte rørleggerbedriften Lunder & Aas som syndebukk i Bårlidals-saken, sier advokat Stein Fredrik Janzon.

Publisert: 17.jan.2018 06:00
Oppdatert: 17.jan.2018 08:13

Janzon representerer Jessheim-bedriften som måtte møte i retten etter jobb på renseanlegget i Bårlidalen.

– Eidsvoll kommune saksøkte den minste og lokale bedriften, og valgte forlik med de langt større, påpeker Janzon.

Rettssaken ble ingen seier for kommunen. Tingretten dømte kommunen til å betale vel fire millioner kroner samt én million kroner i saksomkostninger til Lunder & Aas.

– DOMMEN ER FEIL

Men bedriften er heller ikke tilfreds.

– Dommen er feil. Lunder & Aas skulle fått 3,4 millioner kroner mer pluss mer i saksomkostninger, påpeker Jazon og begrunner det med at kommunen i forkant av rettssaken hadde akseptert å betale 7,4 millioner.

– Vi var likevel innstilt på ikke å anke saken fordi vi hadde fått medhold i de vesentligste punktene. Bedriften hadde slått seg til ro med dommen, men det betyr ikke at vi mener den er riktig, påpeker Janzon.

– TUNGT

– Dette har vært et sterkt omdømmetap for bedriften. Det har vært tungt for enkeltpersoner og for virksomheten. Nå ville bedriften konsentrere seg om driften og forhåpentligvis vinne tilbake markedsandeler som gikk tapt på grunn av kommunens opptreden, sier Janzon

Konflikten fikk økonomiske konsekvenser for bedriften.

– Vi har 30 ansatte og må tjene penger. Da kommunen holdt tilbake et betydelig beløp, måtte vi selge en leilighet for å dekke rettssaken, forteller daglig leder Baard Aas.

– Vår grunnholdning er å finne løsninger når det er uenighet om et oppgjør, men i denne saken spurte kommunen aldri om vår oppfatning. Kommunen satte oss i en forferdelig situasjon. Dommen er en mager trøst, sier han.

Det tingretten kom til, var, ifølge Janzon, i samsvar med forlikstilbudet som Lunder & Aas kom med to uker før rettssaken startet.

ANKESAK

Kommunen er heller ikke fornøyd og vedtok å anke dommen.

– Nå har kommunen nok en gang vært ute i media og fortsetter å la det se ut som om Lunder & Aas har gjort noe galt. Det ordfører Vika sier, er at riktig løsning er det han mener er riktig løsning, sier advokat Janzon.

– Dere sier at dommen er feil. Da ender det kanskje bedre i lagmannsretten?

– Profesjonsmessig sett er jeg optimistisk om utfallet av ankesaken, men jeg hadde unt Lunder & Aas å legge denne saken bak seg. Vi har for øvrig ennå ikke mottatt noen anke fra kommunen. Men blir det sak, må vi sørge for at Lunder & Aas får fornyet behandling av sin argumentasjon. Vi står fortsatt på samme kravet som i tingretten og krever kommunen for vel ni millioner kroner. Det er et krav som den juridiske dommeren i tingretten var helt enig i, sier advokat Stein Fredrik Janzon.

- VISER TIL KONTRAKTENE

Eidsvoll kommune nekter for å ville peke ut syndebukker etter skandaleutbyggingen av renseanlegget i Bårlidalen.
– Vårt utgangspunkt har hele tiden vært å forhandle om løsninger utenfor rettsapparatet, så langt det er mulig. Det har vi fått til med firmaet Ø.M. Fjeld AS og i neste uke skal kommunen i rettsmekling med firmaet Goodtech Environment AB, uttaler assisterende rådmann Marte Hoel.
– Kommunen har gjennom hele denne prosessen vært opptatt av at alle oppgjør i Bårlidals-prosjektet skal være i henhold til inngåtte kontrakter. Som følge av dette har kommunen besluttet å anke dommen mot Lunder og Aas AS, sier Marte Hoel.
– Kommunen ønsker for øvrig ikke å kommentere utspillet til Lunder og Aas AS ytterligere, legger hun til. 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INGEN SYNDEBUKKER. - Vi peker ikke ut syndebukker, sier assisterende rådmann Marte Hoel i Eidsvoll kommune.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no