22. aug
 
For dyrt å utbedre Nannestadvegen som først planlagt
Statens vegvesen vil ikke legge om og utbedre fylkesveg 120 ved Nygårdstoppen i Nannestad slik som planlagt. Nå blir det i stedet foretatt en vanlig utbedringsjobb. – Vegen begynner å bli så dårlig at vi må gjøre noe nå, sier Kristian Løvskogen hos Statens vegvesen.

Publisert: 28.apr.2018 06:00
Oppdatert: 28.apr.2018 06:47

Den opprinnelige planen til Statens vegvesen var å utbedre strekningen Engelstadkorset-Nygårdstoppen, blant annet ved å erverve grunn for også å kunne rette ut svingene noe. Da kreves det imidlertid en reguleringsplan. Nå viser det seg at en slik prosess blir så langvarig, og utbedringen så kostbar, at man velger å reparere og forsterke eksisterende veg. Til dette arbeidet kreves det ikke reguleringsplan.

PLAN STOPPET

Statens vegvesen opplyser i et brev til Nannestad kommune at detaljreguleringsarbeidet for fylkesveg 120 Engelstadkorset-Nygårdstoppen er avsluttet. Det viser seg at den opprinnelige planen om å legge om vegen blir så kostbar at den ikke kan finansieres med driftsmidler.

– Det er vurdert litt forskjellige alternativer, og vi kommer nå til å gjøre en utbedringsjobb, et vanlig trafikksikkerhets- og forsterkningstiltak, hvor vi også foretar masseutskifting og forsterker skråningene. Vi har ikke penger i systemet nå til å sette i gang prosessen med reguleringsplan. Vegen begynner å bli så dårlig at vi må gjøre noe nå, men vi holder oss på egen eiendom. Hvis vi skal ha en reguleringsplan kan det fort ta bortimot ett år, og vi kan jo ikke la det være sånn i et år til, sier Kristian Løvskogen, kontrollingeniør hos Statens vegvesen Romerike vest.

PUNKTUTBEDRINGER

Han opplyser at det også vil bli gjort punktutbedringer på vegen videre mot Nannestad sentrum.

– Det er flere steder som er dårlig på denne strekningen, så får vi se hvor langt vi kommer med pengene i år. Det er det som styrer. Vi må gjøre det beste vi kan med de midlene vi får tildelt, sier Løvskogen.

Han opplyser at arbeidet trolig vil være i gang før ferien.

Ordfører i Nannestad, Hans Thue, synes det er bra at noe endelig gjøres med denne vegstrekningen.

– Imidlertid hadde jeg håpet at det etter utbedringen ble mulig for større kjøretøy å kunne passere hverandre i svingene ved Nygårdstoppen. Det ville også vært svært formålstjenlig hvis man kunne finne en løsning for myke trafikanter, sier Thue.

LES OGSÅ:  Salting kan være årsaken til vegsprekkene – nå varsler vegvesenet full gjennomgang

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SKLIR: Deler av vegen er i ferd med å skli ut.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no