24. jul
 
Forbereder den nye fylkeskommunen

Publisert: 18.jan.2018 19:00
Oppdatert: 18.jan.2018 19:15

Nylig var fellesnemnda i Viken fylkeskommune samlet på Kongsberg.

Fylkesordførerne Anette Solli i Akershus, Roger Ryberg i Buskerud, og Ole Haabeth i Østfold møttes for å forberede sammenslåingsprosessen og arbeidet med etableringen av det nye fylket.

- Jeg synes det er en god stemning i fellesnemnda. Politikerne lytter til hverandre og de har et åpnet sinn og respekt for andres standpunkter, og det lover godt for den videre prosessen, sier nemndleder Anette Solli til akershus.no.

De skulle de blant annet bestemme sammensetning av arbeidsutvalg og partssammensatt utvalg. I tillegg til å bli enige om hvor Viken fylkeskommune skal ha sitt administrasjonssenter.

- Jeg må si at vi har kommet et langt steg videre siden vi møttes før jul i Sarpsborg. Nå er fellesskapet i Viken satt i høysetet, og det er jeg veldig glad for, sier Ole Haabet som sammen med Roger Ryberg valgt til nestledere i fellesnemnda.

- Jeg ser at partiene nå godt får fram sine synspunkter. Ja, vi er uenige i noen ting, men vi klarer også å finne ut av det og komme oss videre. Det er en forutsetning for å lykkes, sier Ryberg.

- Vi skal nå finne løsninger som i større grad forener enn skiller oss, fortsetter Haabeth.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no