20. jun
FORBUDT. Det blir ikke lov med kameradroner på Eidsvoll Verk søndag.
 
Forbyr kameradroner
EIDSVOLL. Romerike politidistrikt forbyr bruk av kameradroner søndag.

Publisert: 12.feb.2014 08:35
Oppdatert: 27.jan.2017 12:07

I forbindelse med 200-års jubileet for grunnloven, blir det gjennomført et arrangement ved Eidsvollsbygningen søndag 16. februar.

KONTROLLERT LUFTROM

– Romerike politidistrikt minner om at Eidsvollsbygningen er innenfor Gardermoen kontrollsone og er klassifisert som kontrollert luftrom. For flyging i området, stilles det krav til klarering, både for bemannede luftfartøy og fjernstyrte innretninger som benyttes til en eller annen form for nytteflyging eller kommersiell flyging (droner), melder politiet i dag.

Med unntak for regulær trafikk til og fra hovedflyplassen, vil Gardermoen kontrollsentral ikke utstede klareringer til lufttrafikk over området mens arrangementet finner sted.

FORBUD

– Politiet har i medhold av politiloven i tillegg besluttet å nedlegge forbud for bruk av fjernstyrte innretninger (droner) som ikke brukes til nytteflyging eller kommersiell flyging. Forbudet er geografisk begrenset til en sirkel på to kilometer fra Eidsvollsbygningen og gjelder 16. februar fra klokken 18.00 til 22.00.

Dispensasjon for flyging i restriksjonsområdet, vil ikke bli innvilget, skriver informasjonsansvarlig Gunnar Habberstad i Romerike politidistrikt.

Restriksjonene ovenfor gjelder ikke bruk av politiets, forsvarets, ambulanse og redningsluftfartøy.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no