16. jun
 
Føreren stakk av etter å ha kjørt på Hermeline
EIDSVOLL. – Vedkommende må har merket at det skjedde, sier Tore Høglund.

Publisert: 20.jul.2017 21:30
Oppdatert: 20.jul.2017 21:42

Han forteller at flere personer satt på verandaen da de hørte et smell og så katten deres rullet rundt og havnet i vegkanten.

– Der lå hun noen sekunder, før hun dro seg på frambeina over på andre siden av vegen og ned i krattet, forteller Tore.

HVIT VAREBIL

Seline Høglund (16) løp ned og la merke til bilen.

– Det var en hvit varebil. Den stanset så vidt litt bortenfor, så sjåføren må ha merket at det var noe. Jeg tror også føreren må ha sett at vi kom løpende ned til vegen, forteller Seline.

Hennes søster Marthe (19) tok bilen og kjørte etter, men fant ikke den hvite varebilen.

Tore løp også ned og fant katten hardt skadd.

AVLIVET

– Vi forsto jo at det var alvorlig, og reiste straks til veterinær. Jeg sa da at veterinæren skulle gjøre det som var best for katten og at hva det kostet ikke spilte noen rolle. I tillegg til at begge bakbeina hadde brudd på flere steder var også ryggen brukket. Også lungene var fylt med væske. Valget ble derfor å avlive katten, sier Tore.

Dette skriver Seline til sjåføren av bilen: «Til deg som kjørte på Styrivegen ca. klokken halv 7 på onsdag kveld. Jeg rakk å se at du kjørte en hvit varebil, men så dessverre ikke registreringsnummeret ditt. Du var så feig at du kjørte bare rett forbi enda du hørte de smalt i bilen din og katten lå der skadet. Hvis du vil vite det så sto ikke livet til å redde. Ryggen var knekt. Begge bakbeina var også knekt og lungene kollapset, så stakkars Hermeline, vår lille katt, overlevde dessverre ikke. Du kunne i det minste stoppa og sett hva du kjørte på. Her sitter vi 3 små og 2 store som har mistet et kjært familiemedlem. M.v.h Seline Høglund, Styriveien 49.»

BER FØREREN TA KONTAKT

Pappa Tore ber nå føreren om å ta kontakt for å skvære opp.

– Jeg ønsker ikke å gi sjåføren skylda. Dette er noe som kan skje alle. Imidlertid synes jeg vedkommende burde stoppet og snakket med oss. Å fortsette er jo også brudd på vegtrafikkloven. Hva om det hadde vært et barn, sier Tore.

Han forteller at dersom føreren ikke tar kontakt vil saken bli anmeldt.

– Å stikke av etter en påkjørsel er brudd på vegtrafikkloven. I saker hvor føreren blir kjent blir det bot på opptil flere tusen kroner. Hvert enkelt tilfelle vurderes av jurist, opplyser Tore Larsen, fungerende lensmann ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

VEGTRAFIKKLOVEN

§ 12. Plikter ved trafikkuhell sier blant annet dette:

Enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til.

Denne plikt har, om det er nødvendig, også andre som er i nærheten eller som kommer til stede.

LES OGSÅ: Mystiske hendelser i samme nabolag. Katten Sofus (1) forsøkt drept med luftgevær

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GRAV: Tore Høglund tok den tunge jobben med å gravlegge familiekatten Hermeline, som var katten til hans sønn Jon Eilert (13).
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no