20. jul
NY SKATT. Rådmann Knut Haugestad presenterte forslaget om framskyndet eiendomsskatt under kommunestyrets budsjettseminar fredag morgen.
 
Foreslår eiendomsskatt fra neste år
Rådmannen foreslår å innføre eiendomsskatt i Eidsvoll allerede fra 2018 for å få inn 30 millioner kroner ekstra til kommunen.

Publisert: 20.okt.2017 10:00
Oppdatert: 20.okt.2017 10:32

Forslaget ble presentert av rådmann Knut Haugestads under hans innledningsforedrag på kommunestyrets budsjettseminar på Sanner hotell på Hadeland fredag morgen.

Det er tidligere foreslått å innføre eiendomsskatt fra 2019.

– Vi er budsjettaper i Akershus, sa rådmannen da han kommenterte forslaget til statsbudsjett.

– Vi får en vekst på bare 2 prosent, mens det er lagt opp til en gjennomsnittlig vekst for Akershus-kommunene på 3 prosent.

– I fjor fikk vi en vekst på 65 millioner kroner. Med den veksten som har vært i kommunen, håpet vi i år å få en vekst over statsbudsjettet på over 70 millioner kroner. Det blir bare 38 millioner kroner.

– Vi foreslår ikke massive kutt, men vi har fått enda større avhengighet av eiendomsskatt. Så kan vi spørre om vi skal kutte eller innføre eiendomsskatt. Jeg mener vi må gjøre begge deler. Så kan vi diskutere størrelsen på begge, sa rådmann Knut Haugestad.

LES OGSÅ: Trolig ikke lenger flertall for eiendomsskatt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no