16. jul
 
Forrykende 17. mai-avslutning for flere tusen i parken
EIDSVOLL VERK. 17. mai-feiringen i parken rundt Eidsvollsbygningen ble avsluttet i et forrykende tempo med kvalitet i hvert ledd.

Publisert: 17.mai.2017 21:59
Oppdatert: 18.mai.2017 12:01

17. mai 2017 er historie. Det samme er nå ordfører John-Erik Vikas fantastiske framføring av et egenskrevet dikt tilegnet Henrik Wergeland og hans sølvpokalgave til Eidsvoll kommune, men det vil bli husket av flere tusen som var i parken denne nasjonaldagskvelden.

BUNADSTOG, KLEVELAND, SANG OG MUSIKK

Bunadstoget var som vanlig langt og fargerik der det toget inn i parken. I fremste rekke gikk ordfører Vika, kveldens hovedtaler Åse Kleveland og Eidsvoll 1814s direktør, Bård Frydenlund. Det var startskuddet for underholdningen, som ble ledet av EUBs egen redaktør, Vegard Storbråten Øye.

Et stort felleskor, under ledelse av Linn Asak Andersen, etterfulgte museumsdirektørens velkomsthilsen til folk fra alle kriker og kroker av Eidsvoll, samt de som eventuelt måtte komme utenbygds fra.

Russeformann ved Eidsvoll videregående skole, Thomas Kristiansen, holdt en tale hvor han blant annet fortalte at han gledet seg til å skifte bukse etter en måneds russefeiring, men han hadde også med seg kampen for demokratiet og takket forfedrenes kamp for vår dyrebare frihet.

En av russens egne, Caroline Dawson, gikk ut av den røde rekka og sang Erik Byes vakre og vemodige vise «Din beste dag».

Kremtoppen i Eidsvolls musikkliv, Mats Eilertsen, Thomas Hvale, Rune Melby, Mona Julsrud og Stian Carstensen, overrasket ikke da de viste hva de er gode for. Det gjorde ei heller stjernekampvinner og totning, Knut Anders Sørum.

Vel blåst, kan man vel si etter dette selskapet.

SAMARBEID

Kveldsarrangementet i parken er et samarbeid mellom Eidsvoll kommune og museet Eidsvoll 1814.

– Vi begynner planleggingen på høsten, og da særlig av hvem vi skal få som hovedtaler. Etter det har vi jevnlige planleggingsmøter helt fram til 17. mai. Det er mye som skal på plass og det krever god logistikk, men vi begynner å få god rutine nå, sier kultursjef i Eidsvoll kommune, Siw Krogh Österholm.

På formiddagen er det kommunen som alene har ansvaret for underholdningen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no