20. sep
BLOKKER: Sånn ser utbyggerne for seg at det nye boligområdet på Skogmo kan bli. Ill.: Sondre Gundersen/Goa arkitektkontor
 
Først vei, så boliger
Boligfeltet Langeland skog er ett skritt nærmere byggestart.

Publisert: 20.mar.2018 13:00
Oppdatert: 20.mar.2018 17:32

Kommunestyret i Ullensaker har sluttbehandlet og sagt ja til detaljreguleringen for «Felt B5 og B6.5 Langeland skog». Området et 75 mål stort, og ligger 700 meter øst for Jessheim sentrum sør for Algarheimsvegen. Planen er å bygge opp mot 670 leiligheter blokker over 3–5 etasjer der.

Blokkene får underjordisk parkeringsanlegg med krav til 1,2 plasser per leilighet, der minimum 10 prosent av skal være tilrettelagt for elbiler.

OMKJØRINGSVEI

Før blokkene kan bli bygd, må imidlertid den mye omtalte omkjøringsveien fra E6 i sør på plass, siden Algarheimsvegen og Jessheim sentrum ikke tåler mye mer trafikk.

Kommunestyret vedtok derfor følgende:

– Før det gis igangsettingstillatelse skal omkjøringsveien Jessheim Sørøst med rundkjøring mot Algarheimsvegen være opparbeidet eller sikret opparbeidet gjennom godkjent utbyggingsavtale. Utbyggingsavtalen, hvor finansiering av hele omkjøringsveien framgår, skal legges fram for politisk godkjenning.

Videre bestemte de at brukstillatelse eller midlertidig brukstillatelse for området kan ikke gis før hele omkjøringsveien er ferdig opparbeidet, med unntak av inntil 140 boliger.

– Omkjøringsvegen skal bygges i ett strekk. Før det gis igangsettingstillatelse for nye boliger skal det avsettes sikkerhet for andel av rundkjøring Trondheimsvegen/Dølivegen/Gamle Trondheimsveg for opparbeidelse av tilstrekkelig kapasitet, heter det videre.

HUSKER DENNE: Salamandere mot veiplaner

De vil også at byggeplan skal være godkjent av rette veimyndighet og at gjennomføringsavtale med nødvendige økonomiske garantier for infrastrukturtiltakene skal være inngått, før byggestart.

LØSE OPP I KRAVET

– For Ullensaker Høyre er det viktig at finansieringen av omkjøringsvegen sikres. Grunnet rekkefølgekravene er det flere delområder i kommunedelplan Jessheim Sørøst som må vente med å starte sitt reguleringsarbeid til omkjøringsveien og øvrige områder er ferdig opparbeidet, og som dermed ikke kan bidra på samme måte inn i finansieringen, sa Karianne Raad Wanggaard.

Høyre ønsket derfor å løse opp i dette kravet for delområder som er omfattet av rekkefølgekravet og som forventes å bidra til finansiering av veien, slik at de kan igangsette bygging av boliger parallelt med bygging av omkjøringsveien.

– Det forutsettes at øvrige rekkefølgekrav for kommunedelplanen opprettholdes, sa Raad Wanggaard.

Høyres forslag ble enstemmig vedtatt av kommunestyret. Den nye samleveien til området fra omkjøringsvegen gir er dimensjonert og tilrettelagt for videreføring til nye byggeområdet innenfor kommunedelplanen. Sekundærveger/boliggater er tilpasset videreføring av Steinvollvegen og Fjellvegen, og tilrettelegger for sanering av eksisterende avkjørsler til Algarheimsvegen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no