26. jan
NYTT. Slik blir det hvis prosjektet Linnerusdgården får bygge to bygg på fem etasjer. Illustrasjon: Amibo eiendom
 
Fortetting på Råholt: Det går mot 5 etasjer
RÅHOLT. Eierne av Linnerudgården vil ha fem etasjer i stedet for tre, og er på god vei til å få det.

Publisert: 28.nov.2016 12:50
Oppdatert: 27.jan.2017 14:44

Eiendommen Linnerudgården skal utbygges, og dagens reguleringsplan tillater tre etasjer i de to planlagte nybyggene. Eier vil imidlertid bygge fem etasjer, og derfor har det vært nødvendig med en ny regulering.

De to byggene skal stå sør og øst for lensmannskontoret.

OFFENTLIG ETTERSYN

Rådmann Knut Haugestad sier verken ja eller nei i sin innstilling til hovedutvalg for næring, plan og miljø 29. november der endringsforslaget skal behandles for første gang. Men han anbefaler at planforslaget legges ut til offentlig ettersyn.

- Endring fra tre til fem etasjer genererer flere boenheter i sentrale Råholt, og bygger opp om rikspolitiske retningslinjer og regionalplan i Akershus, skriver han.

Uten å forskuttere framtidig utvikling, understreker rådmannen at det er liten tvil om at Råholt sentrum må bygges høyere enn tidligere.

- Denne reguleringsplanen legger opp til en endring som allerede er i gang og som vil bli forsterket i årene framover. Det vil på en sentrumsnær tomt som denne være naturlig å legge til rette for økt etasjeantall og høyere utnyttelse. Dette vil også endre sentrumspreget og gatebildet langs Trondheimsveien i en mer urban retning, påpeker han i sin oppsummering.

NABOKLAGER

Da saken ble kjent i høst, kom klagene fra flere naboer som mener fem etasjer er for høyt.

- Vi ser at endringen vil være til ulempe for naboene med tanke på solforhold, utsikt og økning i trafikk. Dette er uunngåelige konsekvenser av fortettingen det nå legges opp til. Økningen i antall etasjer ser ikke ut til å ha så stor betydning for sol/skyggeforholdene som det naboene gir uttrykk for. Vi mener derfor at dårligere solforhold ikke skal tillegges avgjørende vekt i vurderingen av planforslaget, sier rådmannen.

LAVERE ENN ANTATT

Naboene anslår i sin klage at de nye byggene blir 20 og 22 meter høye.

- Det riktige er 18 meter for begge, påpeker rådmannen i sin innstilling.

Han er heller ikke enig i påstanden om at det blir for liten plass til parkering og friarealer.

- I denne reguleringsplanen løses problematikken gjennom parkeringskjeller og felles takterrasser for begge blokkene, sier Haugestad.

930 kvadratmeter mer

Forrige regulering med tre etasjer la opp til 2800 kvadratmeter boligareal. Planforslaget med fem etasjer legger opp til 3730 kvadratmeter, altså en økning på drøyt 930.

Ifølge sakspapirene er de offentlige instansene i hovedsak positive til planforslaget og/eller har ingen ytterlige merknader til forslaget ut over de merknader som ble gitt i forrige reguleringsprosess.

LESERBREV: - Vil få dramatiske konsekvenser for bokvaliteten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no