22. okt
GJENNOMSLAG: Lars Egil Berg i Sp fikk fullt gjennomslag for sitt forsalg om å videreføre inn på tunet. – Dette er gledelig for alle dem som bruker dette tilbudet, sier han.
 
Fortsatt Inn på tunet
I 2014 ble Inn på tunet vedtatt som et treårig prosjekt fra 2015. Prosjektet opprettholdes nå med full støtte.

Publisert: 17.des.2017 06:00
Oppdatert: 15.des.2017 13:11

I hovedsak er Inn på tunet et økt tilbud til skolebarn og brukere fra psykiatri og rus. Lars Egil Berg i Sp, foreslo i tirsdagens kommunestyremøte å videreføre tilbudet.

– Evalueringen viser et vellykket resultat og behovet ser ut til å være større enn den økonomiske ramma. Vi vil videreføre tilbudet og hadde gjerne sett en økning i tråd med behov, for eksempel kunne det vært gitt tilbud også til demente. Derfor fremmet vi et tilleggsforslag om økning i budsjettet, men en permanent videreføring var det viktigste sier han.

PERMANENT

Forslaget hans gikk ut på at det legges inn 250.000 kroner til videreføring for andre halvår 2018, og at ordningen videreføres permanent og innarbeides med årlig bevilgning på 500.000 fra 2019.

VIL AKTIVISERE ELDRE: Inviterer til Inn på tunet

– Kommunestyret ber om at finansiering av tiltaket utover 2018 innarbeides i budsjettgrunnlag for 2018 og økonomiplan for 2019 – 2022, heter det.

SAMMENFALLENDE

Berg har drevet utstrakt lobbyvirksomhet i høst for saken, og har møtt velvilje hos de andre partiene under dette arbeidet. Da resultatet var klart, jublet den erfarne politikeren.

– Dette er for øvrig første gang siden forslaget i 2014, som blir vedtatt som et tverrpolitisk vedtak i budsjettbehandlingen. Vanligvis settes bare forslagene fra posisjon/opposisjon opp mot hverandre. Jeg er veldig fornøyd med at dette blir videreført. Inn på tunet har vært og er så vellykket, og det er så positivt for alle som bruker det. Selvsagt er det deilig å få gjennom en slik sak. Vi og selvsagt aller mest brukerne, setter stor pris på at dette blir videreført på permanent basis, sier han.

– Det er uansett ikke snakk om de helt store summene?

– Nei, rent økonomisk er dette ingen stor sak, men den er desto viktigere for brukere av tilbudet. Vi har jobbet godt på forhånd og det var deilig å få dette gjennom, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no