25. jan
 
Forventer 400 millioner til nytt kryss på E6
ULLENSAKER. Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker forventer at regjeringen har satt av 400 millioner kroner til nytt kryss på E6 når nasjonal transportplan blir gjort kjent i dag.

Publisert: 05.apr.2017 06:00
Oppdatert: 04.apr.2017 14:39

Det er nemlig ikke mulig å få fortgang på utbyggingen i næringsområdet rundt hovedflyplassen uten at det bygges et nytt og større kryss til og fra E6. Det er såkalte «rekkefølgebestemmelser» som påbyr en utvidelse av krysset før man kan slippe mer tungtransport inn i næringsparken. Et nytt kryss er beregnet å koste om lag 420 millioner kroner.

MANGLER FLERE HUNDRE MILLIONER

Men krysset mangler finansiering. Vegvesenet har forutsatt at krysset skal finansieres av Ullensaker kommune og næringsaktørene som vi inn i parken, men så langt har det ikke vært mulig å få på plass de nødvendige pengene. Staten har riktig nok sagt ja til å gi et bidrag på 40 millioner kroner, dersom næringspark-krysset ble bygget samtidig med den nye av- og påkjøringsrampa til flyplassen. Men dette prosjektet er allerede ferdigstilt og åpnet for flere måneder siden. Det var Staten som finansierte flyplasskrysset.

UVISST HVA SOM SKJER

Dermed hersker det usikkerhet rundt hvordan man skal løse kravet om et nytt kryss inn til næringsparken. Varaordfører Willy Kvilten er imidlertid tydelig på at han forventer at regjeringen nå har lagt inn de nødvendige pengene i den nye planen som legges fram i dag.

– Nå må vi få dette på plass. Ullensaker kommune kan ikke finansiere et kryss på E6 til over 400 millioner kroner, og dersom dette ikke prioriteres i nasjonal transportplan vil utviklingen av dette næringsområde bli sterkt redusert, sier varaordføreren.

– Det som er viktig å huske på er at både Ullensaker kommune og regionale myndigheter har vedtatt at dette området skal være med på å løse Akershus fylkes utfordring med tanke på næringsareal. Da må vi legge forholdene til rette, sier Kvilten.

VIL FRAVIKE KRAVET

Varaordføreren går så langt som om å si at dersom det ikke kommer penger i nasjonal transportplan, er han villig til å lempe på rekkefølgebestemmelsene slik at utbyggingen kan starte med den eksisterende kryssløsningen på E6.

– Jeg regner med at vi vil møte motstand fra blant andre Vegvesemet om vi lemper på rekkefølgebestemmelsene. Men det er slik jeg ser det viktigere å få fart på utbyggingen av området. Og politikerne i både kommunen og fylket har sagt at dette området skal prioriteres. Det harmonerer også med Stortingets vedtatte målsettinger om å samle næringsarealer for å få til effektive transportløsninger til det beste for både miljøet, økonomien og utviklingen av bærekraftige kompetansesentra, sier Kvilten.

– Dette området er viktig for Ullensaker. Det vil gi mange nye arbeidsplasser, og det blir arbeidsplasser med kort reiseveg, sier han.

LES OGSÅ: Vil ha stort kryss inn i transportplanen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no