22. apr
Alene: Ullensaker kommune er det eneste kommunenavnet som foreløpig har fått plass på veggen til det nye helsehuset på Jessheim. Både Gjerdrum og Nannestad kunne også tenke seg å få navnet sitt opp der.
 
Forventer at også deres navn får veggplass
Fire kommuner samlokaliserer og samarbeider i nytt felles helsehus på Jessheim. Kun Ullensaker kommune har fått navnet sitt på veggen.

Publisert: 05.des.2017 15:00
Oppdatert: 05.des.2017 15:22

LHL, PTØ (rehabiliteringssenter), Vitus Apotek – og Ullensaker kommune har fått navnene sine på veggen på det nye helsehuset.

– Siden vi er én av flere leietakere er det laget en omforent plan for skilting for å skape minst mulig forvirring for dem som besøker området. Ved inngangen til legevakta – over hovedinngangen – står det kun LEGEVAKT. Det er valgt for å tydeliggjøre funksjon, og informere om dette. En legevakt er for alt publikum som henvender seg dit, uansett tilhørighet. I dette området er det pasienter, besøkende og publuium som henvender seg, sier kommunaldirektør Mette Gro Iversen i Ullensaker kommune.

Fire kommuner samarbeider

Det nye helsehuset vil inneholde de interkommunale tjenestene legevakt og kommunal øyeblikkelig hjelp. Disse tjenestene gjelder for innbyggerne i Ullensaker, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum.

– Det er viktig at våre innbyggere også ser dette. Vi forventer at også øvrige kommuner får opp sine navn, sier Nannestad-ordfører Hans Thue (Ap).

EUB får opplyst at den nye legevakta er planlagt åpnet 28. februar, mens kommunal øyeblikkelig hjelp skal åpne 7. mars. Thue mener det også vil være viktig for innbyggerne i Nannestad, Gjerdrum og Hurdal å føle en tilhørighet til det nye helsehuset.

– Dette vil selvsagt komme av seg selv med en tydelig og god skilting for alle fire kommunene. I mitt hode er det helt naturlig, og jeg er sikker på at Ullensaker kommune vil ombestemme seg så snart de får tenkt seg om en gang ekstra, sier Thue.

– Er jo felles legevakt

– Det produseres tjenester for flere kommuner enn Ullensaker i huset, så det er klart at det kunne blitt markert ved at flere kommunevåpen var rperesentert på husveggen. Det er jo felles legevakt og plasser for kommunal øyeblikkelig hjelp, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen (Ap).

Han betrakter ikke saken som så viktig at han vil «stresse de diplomatiske forbindelsene» med Ullensaker.

– Hvis det er viktig for Ullensaker at de får markere seg alene på veggen, så gjerne for meg, sier Østensen.

– Hvis skiltingen skaper forvirring eller misforståelse får vi avklare om det er behov for endring, sier Mette Gro Iversen. Hun legger til at Ullensaker kommune står som leietaker i helsehuset, og at de vil bruke deler av lokalet til medisinsk korttid og rehabilitering, fysio- og ergoterapitjeneste, hjelpemiddellager og mottak fra Nav Hjelpemiddelsentral og forskjellige stabsfunksjoner.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no