20. jun
RENHOLD.: – Renhold utgjør fortsatt en stor del av virksomheten, forteller Dovile Grybauskaite og Ivar Tonhaugen og viser oppdraget med å rengjøre traileren som sykkelforbundet skal bruke under VM i Bergen.
 
Fra 0 til 10 millioner kroner i løpet av halvannet år
BØN. TGS Service Partner startet som et rengjøringsfirma i en låve på Algarheim i mars i fjor. I år kommer selskapet til å passere ti millioner kroner i omsetning.

Publisert: 14.sep.2017 06:00
Oppdatert: 14.sep.2017 07:48

– Renhold utgjør fortsatt 40 prosent av omsetningen, men nå er bemanningsavdelingen den største, forteller Ivar Tonhaugen som er største aksjonær og salgsansvarlig i bedriften.

Firmanavnet TGS dekker første bokstav i aksjonærenes etternavn: Ivar Tonhaugen, Dovile Grybauskaite og Ole Jørgen Søvik.

FULGTE MED PÅ LASSET

– Jeg jobbet tidligere i et annet rengjøringsselskap. Der jobbet også Dovile som er fra Litauen, forteller Ivar Tonhaugen.

– Hun var en svært dyktig teamleder, og da jeg bestemte meg for å starte eget selskap, spurte jeg om hun ville bli med. Det endte med at også de fire andre renholderne fra Litauen ble med, og flere kunder fulgte med på lasset. Ole Jørgen Søvik kjente jeg fra den tida vi begge jobbet i Elrom, forteller han.

I dag er Søvik daglig leder og Grybauskaite driftsleder.

BEMANNINGSBRANSJEN

– Vi hadde renholdsoppdrag på mange byggeplasser og fikk god kontakt med entreprenører. Jeg er elektriker og kjente byggebransjen fra før. Vi så behov for dyktige håndverkere, og startet en avdeling for utleie av arbeidskrav, forteller Tonhaugen.

– Jeg vet at Jonas Støre ikke liker denne bransjen. Vi ønsker også fast ansatte, men vi trenger arbeidsinnvandring til Norge, og bemanningsbransjen er et springbrett for å komme inn på arbeidsmarkedet. Da får de vist sin dyktighet, og kan få fast jobb etter hvert, sier Tonhaugen.

I dag har TGS 29 ansatte på heltid og prosjektbasis. Arbeiderne kommer fra Litauen, Polen, Norge, Sverige, Kroatia og Romania.

– Vi betaler tarifflønn, og vi kurser de ansatte for å øke kompetansen, forteller Tonhaugen.

STORT MARKED

Låven på Algarheim ble fort for liten, og i dag har bedriften hovedkontor i Bøhnsdalen Kontorbygg i Eidsvoll. Markedet strekker seg fra Drammen til Kongsvinger.

– Omsetningen de ni månedene selskap eksisterte i 2016, ble på 3,3 millioner kroner. I år er vi temmelig sikre på å lande et sted mellom ti og tolv millioner kroner. Neste år har vi tatt mål av oss til å vokse i samme takt. Vi bor jo midt i ei gedigen byggegrop, og det er behov for arbeidskraft over alt, sier Ivar Tonhaugen.

– Det er ikke store fortjenestemarginer, men vi er nøkterne og tjener penger, sier han.

 
FORNØYD: – En fin arbeidsplass, og jeg tjener mye, mye mer enn jeg ville ha gjort hjemme, sier Lorena Kadagyte fra Litauen.
DAGLIG LEDER: – TGS har ingen stor administrasjon. Daglig leder Ole Jørgen Søvik er den eneste som har full tids kontorjobb.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no