16. jul
INVESTERTE: Gaute Smukkestad investerte penger i arbeidsplassen sin. Det gir både større arbeidsglede, større innsats og interesse, mener han selv.
 
Fra ett hus i uka - til ett om dagen
Termwood har fått inn 22 friske millioner kroner, og et nytt stort bygg med nytt produksjonsanlegg skal bidra til å øke volumet.

Publisert: 07.mai.2018 21:00
Oppdatert: 07.mai.2018 14:42

For noen år siden la gründer og daglig leder av Termowood, Henning Thorsen, produksjonen av Termowood til Hurdal.

– Vi hadde et oppstartselskap og hadde plassert oss i Hønefoss. Så ble vi kontaktet av Håkon Rognlien i Flaen Sag og Høvleri. Han lurte på om vi var interessert i å legge produksjonen i Hurdal, og så ble det sånn. Vi så vi var en bra match, forteller Thorsen.

STORE OG SMÅ INVESTORER

10,8 av de 22 millionene kommer fra det statlige investeringsfondet Investinor. For fem år siden tilførte Stoltenberg-regjeringen selskapet en halv milliard kroner som skulle gis i støtte til prosjekter i skogbruksnæringen.

– Jeg har erfart viktigheten av å komme i tidlig dialog, og jeg var i kontakt med dem allerede i 2014. Jeg forventet ikke at de skulle gå inn der og da, men jeg stilte spørsmål om hva som skulle til for at de ville engasjere seg. Det jobbet jeg mot. Da jeg kom tilbake, viste jeg til at de ønskede tingene var på plass. Det var av avgjørende betydning for at de gikk inn i Termowood, sier Thoresen til EUB.

Han forteller at øvrige investorer er investeringsselskapet Oxer, med 6,5 millioner kroner, og flere lokale aktører.

– En av dem er vår egen ansatt Gaute Smukkestad. Han er produksjonsarbeider, og han har satset 150.000 kroner i arbeidsplassen sin. Jeg er stolt av Smukkestad, sier Thoresen, og legger til: – Det er flere ansatte som har investert i Termowood.

NYTT BYGG – NYTT ANLEGG

Nå skal det bygges et nytt bygg i Hurdal som gir plass til et helt nytt produksjonsanlegg. Det igjen skal øke produksjonsvolumet.

– Vi har kommet til det punkt at vi ikke lenger har ledig kapasitet. Nå produserer vi ett standardhus i uka, neste år er planen å produsere ett om dagen. Vi har åtte ansatte i dag, to nye er på veg inn. Fem er i produksjonen, så dette er rene, lokale arbeidsplasser, forteller Thorsen.

Vil ha det MILJØVENNLIG

Termowood er en miljøvennlig måte å bygge hus på.

– Folk er interessert i miljø så lenge de ikke må betale mer. Termowoodelementene blir ferdig produsert i fabrikk og settes sammen på byggeplass, og vi konkurrer på pris mot bindingsverk. Vi er godkjent uten dampsperre, og er et miljøvennlig og bærekraftig kvalitetsprodukt i massivtre, forteller Thoresen.

Termowood har en avtale med Norgeshus og det er også levert to hus til Økolandsbyen.

Thorsen forteller at markedet er voksende og lover godt.

– Det er oppført flere Termowoodhus i Hurdal og i løpet av året skal vi ha levert mellom 50 og 60 prosjekter. I fjor ble vi nominert til Årets innovasjonspris fra Byggenæringen. Vi fikk den ikke, men bare det å bli nominert er en ære, sier Henning Thorsen.

Fakta

  • Termowood er patenterte byggeelementer i massivtre og isolasjon.
  • Elementene produseres på fabrikk i Hurdal og elementene skrus sammen på byggeplassene. Bruk av fuktsperre i plast er ikke nødvendig.
  • I dag kan det produseres inntil 70 kvadratmeter elementer om dagen. Innen utgangen av 2018 skal et nytt produksjonsbygg være klart. Da kan man produsere 450 kvadratmeter.

 
LEDELSE: Henning Thorsen (t.v.) er gründer og daglig leder, mens Erland Lundby er Termowoods operative sjef.
FORNØYDE: Lasse Solum og Sonja Kinenzler jobber begge i Termowoods produksjon. De to er mer enn fornøyde med jobben sin.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no