23. jul
 
Fra festtaler og snorklipping til oppsigelser hos LHL
Torsdag ble LHL-sykehuset offisielt åpnet av stortingspresident Tone Trøen og med hilsen fra statsministeren. I skyggen av fest og feiring er en stor nedbemanningsprosess i full gang.

Publisert: 08.jun.2018 13:37
Oppdatert: 08.jun.2018 13:45

- Det er en ære for meg å få åpne det nye sykehuset her på Gardermoen, sa stortingspresident og sykepleier Tone W. trøen idet hun skar båndet med en skalpell og foretok den offisielle åpningen torsdag foran en fullsatt sal. Her var det et tettpakket program med talere i kø og varierte kulturinnslag, før det går slag i slag med folkefest på Gardermoen Campus hele helga.

Paralelt med festtaler og åpningsfest arbeides det hardt for å komme i mål med en varslet nedbemanningsprosess hvor mellom 50 og 100 ansatte på LHL-sykehuset mister jobben.

LES OGSÅ: 50-100 ansatte mister jobben på nytt sykehus

Grunnen er at behovet for åpen hjertekirurgi i Norge blir stadig mindre, og det offentlige klarer disse oppgavene så bra at det ikke lenger er behov for LHLs tjenester på dette området.

Ferdig FØR SOMMEREN

Prosessen med oppsigelsene går nå sin gang, og LHLs mål er å ha mest mulig avklart før sommeren.

– Dette er tungt, krevende og vanskelig. Vi håper å ha omfanget og hvilke personer det berører klart før ferien, sier LHLs kommunikasjonssjef Martin Steen.

– Hvor mange må gå?

– Jeg kan ikke tallfeste noe siden vi er midt i prosessen, men det blir i størrelsesordenen 50–100 ansatte. Vi ser på alle muligheter fra naturlig avgang for folk som nærmer seg pensjonsalder til stillingshjemler vi ikke bruker lenger. Likevel, hoveddelen er dessverre oppsigelser av ansatte som har hatt sitt virke her lenge.

Feiring med bismak

Steen innrømmer at det hele gir en viss bismak.

– Dette er tungt for alle, ikke minst for de ansatte. Vi har en aktiv dialog og alle parter som verneombud og tillitsvalgte er på plass, sier han.

– Men åpningsfest ble det?

– Ja, og den markeringen har vært planlagt lenge. Samtidig med åpningen feirer vi også at LHL er 75 år, sier Steen.

– I en slik organisasjon er det ofte humper i veien, og dette har vært en stor og krevende hump, men vi må gjennom den slik at LHL forblir bærekraftig, påpeker Steen.

Ville ikke snakke

EUB har de siste dagene gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med flere av de tillitsvalgte ved LHL-sykehuset.Ingen ønsket å stille til intervju eller bli sitert til saken.

 
I BAKGRUNNEN: På galleriet sto flere av de ansatte og fulgte åpningsfesten. LHL er inne i en krevende periode, og 50-100 ansatte ligger an til å miste jobben før sommeren.
FULLSATT: Mange var invitert til åpningen av de nye LHL-klinikkene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no