18. jul
RESEPSJONEN: – Her skal det bli motell med restaurant, forskjellige overnattingstilbud, møte- og festlokaler og konferansesal, forteller prosjektmedarbeider Gry Strand.
 
Fra lite lokalsykehus til stort flyplassmotell
Tidligere Stensby sykehus er i ferd med å gjøres om til motell, men minnene om fortida skal leve videre.

Publisert: 29.okt.2017 12:00
Oppdatert: 30.okt.2017 13:43

– Vi gjør ikke så store forandringer interiørmessig. Dette skal være et motell med enkel standard. Vi skal være et billig overnattingstilbud for blant annet flypassasjerer, med gratis parkering, forteller lederen av motellet, Gurpreet Singh.

Tidligere har det vært planlagt asylmottak og spahotell i det gamle sykehuset.

OSLO AIRPORT MOTELL

Motellet har fått navnet Oslo Airport Motell. De tidligere pasientrommene skal gjøres om til gjesterom med hvert sitt toalett. Noen får også dusj. Fullt utbygd kan den store bygningsmassen gi over 200 overnattingsrom.

– Vi har tenkt å skape liv her igjen, men vi er fortsatt i tenkeboksen og prosjekteringsfasen. Vi har engasjert arkitekt og designbyrå. Foreløpig kan vi ikke si noe om utbyggingskostnadene eller antallet arbeidsplasser, sier prosjektmedarbeider Gry Strand

TAR VARe PÅ HISTORIEN

Selv om Stensby nå settes i stand til en helt ny type drift, kommer ikke den gamle virksomheten til å bli glemt.

– Vi vil ikke at historien skal forsvinne. Det skal synes at dette har vært et sykehus i 100 år. Vi planlegger å beholde operasjonsstuene slik de er, og kanskje også noen av de andre installasjonene fra sykehustida. Vi skal være litt retro, litt sånn som amerikanske moteller langs Route 66, forteller Gry Strand.

STOR RYDDEJOBB

Ahus solgte sykehuset i 2015 med en masse inventar stående igjen.

– Vi har hatt en stor ryddejobb, men er ikke halvferdige ennå. Vi må pusse opp, male og bygge om slik at det i det minste blir toalett på alle rom. Bygningene er i god stand, men det er likevel mye som må gjøres, forteller hun.

OVERNATTINGSTILBUD

I første omgang blir det klargjort om lag 50 rom.

– Vi får de første gjestene allerede i november. Det er ei gruppe på 13 personer som skal bo over lengre tid, men vi kommer ikke i ordinær drift før til våren eller sommeren, sier Strand.

KURS OG KONFERANSER

Blant planene er bygging av en stor konferansesal i første etasje i den nyeste sykehusfløya.

-Vi satser på mest mulig kurs og konferanser, og vi planlegger også å tilby utleie av lokaler for møter og familiebegivenheter, opplyser Gry Strand.

– Siden det ikke er serveringstilbud i nærheten, må motellet selv kunne tilby alle måltider. Da ser vi for oss en restaurant som også kommer lokalbefolkningen til gode. Vi har allerede fått både serveringsbevilling og full skjenkebevilling, forteller hun.

 
GJESTEROM: Overnattingsrommene blir omtrent som ordinære hotellrom.
Sykehusminner: – Historien skal være synlig. Vi skal blant annet beholde operasjonsstuene slik de står, forteller prosjektmedarbeider Gry Strand.
KORRIDORER: Det var mange og lange korridorer på sykehuset. Slik har designbyrået tenkt seg å live dem opp.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no