19. jul
Alt klart: Snart er alt klart i forhold til arbeidene med den nye rundkjøringen på Jessheim. I november blir ferdigstillelsen markert.
 
Fra lys til rundkjøring
Øvre Romerike mister sitt eneste lyskryss, men får til gjengjeld ny rundkjøring og en fin miljøgate med beplantning midt i byen.

Publisert: 27.okt.2017 11:00
Oppdatert: 27.okt.2017 11:36

Hensikten med kryssendringene er å forbedre trafikksikkerheten, trafikkavviklingen og framkommeligheten i krysset. Det er Isachsen Anlegg som har utført arbeidene, og den totale prislappen er på 58,3 millioner kroner.

Akershus fylkeskommune og utbyggerne i Backe Prosjekt AS (Jessheim Park) og Bekkebakken dekker 50 prosent hver av tiltakene i Trondheimsvegen og Ringvegen. Ullensaker kommune betaler for VA-arbeidene. Prosjektet hadde oppstart i februar.

Markering i november

– I løpet av november vil vi innkalle til en enkel markering for prosjektet, sier Ole Kristian Krogh i Statens vegvesen.

Backe Prosjekt bygger flere nye sentrumsnære blokker med leiligheter og lokaler for næringsvirksomhet der gamle Jessheim stadion lå. I tillegg er det altså med på å bygge nye atkomstveier, gang- og sykkelveier og fortau.

Utløser krav om rundkjøring

Slike utbygginger innenfor planområdet utløser krav om rundkjøring i krysset fylkesveg 454 (Trondheimsvegen) og fylkesveg 459 (Ringvegen). Dette er for å sikre en god trafikkavvikling som følge av økt trafikk i området.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no