22. apr
SVØMMEHALL. Politikerne i Ullensaker er ikke enige om noe særlig når det gjelder den planlagte svømmehallen.
 
Frp: Uaktuelt å vurdere nedleggelse av bassenger nå
ULLENSAKER. Varaordfører Willy Kvilten ser ingen grunn til å vente med å sette spaden i jorda for den nye svømmehallen i Gystadmarka.

Publisert: 06.jun.2017 20:10
Oppdatert: 06.jun.2017 20:32

I formannskapsmøtet tirsdag, sa varaordfører Willy Kvilten at Ullensaker kommuner allerede har brukt 5,7 millioner kroner på svømmehallprosjektet. 

– Det er lagt ned mye jobb og allerede brukt masse penger på prosjektet. Vi er usikre på hva mer vi kan finne ut ved å utsette vedtaket til september. Dette bør vi vedta nå, sa han. 

LES OGSÅ: Lovte svømmehall

SKAL TIL KOMMUNESTYRET

Rådmannen foreslår å utsette det endelige vedtaket om svømmehall-bygging til kommunestyret i september. Administrasjonen ønsker seg mer tid for å kunne kvalitetssikre tall og konsulent-konkusjoner for å gi politikerne er et så sikkert grunnlag som mulig. 

Willy Kvilten mener svømmehall-prosjektet er mer en sikkert nok. 

– En hall, slik den er planlagt, vil generere et overskudd på 5,4 millioner kroner ifølge beregningene. Det er etter at utgifter til drift er trukket fra. Til sammenligning koster is- og flerbrukshallen oss 17 millioner kroner i året, og i det prosjektet var det ikke snakk om å vente. Svømmehallen er et mye sikrere prosjekt, argumenterte Kvilten. 

ARBEIDERPARTIET ENIGE

Janka Holstad, gruppeleder for Arbeiderpartiet, var langt på veg enig med Kvilten. 

– Derimot ser vi ingen grunn til å ikke gi administrasjonen den tiden de mer om for å kvalitetssikre dette. Det vil ikke skade noen å vente til september med avgjørelsen, sa hun. 

LES OGSÅ: Advarer mot svømmehall

VIL IKKE NEDLEGGE

Fremskrittspartiet på sin side tok opp rådmannens forslag om å vurdere nedleggelse av bassengene på Allergot og Nordby. 

– Vi mener det må tas i en egen sak, etter at vi har vurdert hvilket behov vi faktisk har for opplæringsbassenger, sa Ståle Lien Hansen.

Han fremmet et eget forslag fra Fremskrittspartiet, der den endelige avgjørelsen tas i september, og hvor nedleggelse av bassenger blir en egen sak senere. 

FLERTALL FOR Å GI TID

Verken rådmannen, Høyre eller Fremskrittspartiets forslag fikk flertall under avstemningen. Derimot stemte Høyre for Fremskrittspartiets forslag da deres eget falt. Dermed ble vedtaket i svømmehallsaken dette: 

1. Konsept, rom- og funksjonsprogram for ny svømmehall på Gystadmarka vedtas. Det arbeides videre med konseptet ut fra utlysning som forutsatt i oktober.

2. Endelig beslutning på svømmehall tas i kommunestyret i september, etter at forhold som påvirker inntektsmulighetene i anlegget er kvalitetssjekket: Besøkstall, brukerkartlegging, herunder forholdet mellom den kapasitet lag og organisasjoner har behov for og inntektspotensialet i svømmehallen og forventede drifts- og finanskostnader.

3. Det igangsettes forberedende arbeid med å etablere et kommunalt foretak (KF) som driftsform for den nye svømmehallen. Det tas forbehold om at bindende forhåndsuttalelse fra skattemyndighetene er i tråd med konklusjonen fra PWC. Hvis forhåndsuttalelsen avviker fra PWCs konklusjon, legges det fram en ny sak om driftsform.

4. Det legges frem en sak med sikte på å fastsette nivået på svømmeopplæring i Ullensakerskolen, hvor kommunens fremtidige behov for antall bassengflater til opplæring kartlegges. Dette ses i sammenheng med pågående skolekapasitets- og prognosearbeid.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no