23. jul
FARLIG: En far tok dette bildet forleden dag, langs Ringvegen i Jessheim. Foto: Privat
 
Frykter for skolebarna med tunge kjøretøy på skoleveien
Foreldre som sender barn til skoler i Jessheim frykter skoleveien.

Publisert: 27.apr.2018 17:00
Oppdatert: 27.apr.2018 12:12

– Mange foreldre har hjertet i halsen når de sender barna til skolen, all den tid store deler av byen er en byggeplass. Ofte er det gode sikringstiltak, men vi som tilhører Jessheim skole og ressurssenter har flere ganger de siste årene sett svært farlige situasjoner, sier en far som vil være anonym.

MIDT PÅ Gangveien

Han fanget forleden dag en slik situasjon med mobiltelefonen sin.

– Midt i den travleste fotgjengertiden etter klokken 08, ble gangveien ved Jessheim Park sperret av en gravemaskin i arbeid. Bildet forteller sitt om hvor hårreisende risikofylt dette arbeidet var, og vi så flere barn ned i seksårsalderen som gikk ut i den sterkt trafikkerte Ringvegen for å komme forbi. Gravemaskinen kjørte frem og tilbake og svingte på armen. Dette i tillegg til andre tunge maskiner tilknyttet samme arbeid i nærheten, påpeker faren.

Han priser seg lykkelig over at ikke avisen hadde en tragisk førstesidesak påfølgende dag.

– Har du sett flere hendelser?

– På dette byggeprosjektet har det vært noen lastebiler på gangstien, og vi så mye av det i arbeidet med rundkjøringen i Trondheimsvegen.

VAKTER

– Er skolebarn for dårlig sikret?

– Ja. Mange overganger er mildt sagt dårlige. Vi vil ikke ha det slik.

– Hva kan og bør gjøres?

– I arbeidet med rundkjøringen hadde skolen en dialog med utbygger om at det skulle være lav aktivitet i de mest travle tidspunktene. Uansett bør utbyggere snakke med alle skoler for å få en løsning, og det er på sin plass med vakter enkelte steder, sier han.

Ironisk nok gjennomfører Jessheim skole og ressurssenter «Gå til skolen-aksjon» denne uken.

– Tiltaket i seg selv er jo positivt, men det kolliderer med trafikksituasjonen langs skoleveien, påpeker faren.

IKKE TIL POLITIET

Det har ikke kommet klager til lensmannskontoret på Jessheim om trafikksikkerhetsproblemer i forbindelse med arbeidene i Jessheim Park og rundkjøringen.

– Vi har fått noen klager før på at detter lastebiler kjører for fort, men ikke noen klager nå så vidt jeg vet, sier politioverbetjent Magnus Andersen.

Etter at EUB ringte Statens vegvesen for å høre hvilke krav de setter til entreprenører på fylkesveier, ble det umiddelbart tatt tak i dette tipset.

– Den omtalte gravemaskinen planerte grøfter. Nå er det avtalt med entreprenøren om at slikt arbeid ikke skal skje morgen eller ettermiddag når det er mye gangtrafikk. Hvis det må gjennomføres da skal det være en person med som enten leder de gående rundt, eller så skal området sperres av, sier kommunikasjonsrådgiver Einar Søberg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no