22. aug
Forbilledlig arbeid, skriver Akershus fylkeskommune i et brev til Eidsvoll kommune. Foto: Roger Aarli-Grøndalen
 
Fylkeskommunen roser Eidsvoll kommune
EIDSVOLL. – Et forbilledlige stykke arbeid, skriver assisterende fylkesdirektør.

Publisert: 30.sep.2017 21:00
Oppdatert: 29.sep.2017 14:10

Eidsvoll kommune får uforbeholden ros fra Akershus fylkeskommune for forslaget til handlingsplan for opprydding av avløp fra spredtbygde strøk som er ute på høring.

– Eidsvoll kommune har her gjort et grundig arbeid med å knytte de separate avløpsanleggene opp mot vannforekomstene i kommunen, skriver assisterende fylkesdirektør Per A. Kierulf i et brev til kommunen.

– Denne planen er oversiktlig, helt i tråd men den regionale planen for vannforvaltning 2016–2021 og et forbilledlige stykke arbeid, skriver Kierulf.

– Da ikke alle vannforekomstene er like utsatt eller påvirket, har det gjennom den regionale planen blitt påpekt viktigheten av å prioritere opprydding i de vannforekomstene som er sterkest påvirket av avrenning fra spredt avløp, påpeker han.

– Handlingsplanen gjør rede for kommunes strategi for opprydding i private avløpsanlegg. Miljøtilstanden i flere av vassdragene i kommunen er dårlig, og planen gir en beskrivelse av tilstanden i kommunens vassdrag og inndeling i tiltakssoner for opprydding.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no