16. jul
FERIEPARKERING: Slik har det sett ut i flere uker utenfor Mehren Karosseri & Co i Vilbergvegen 117 på Gardermoen. På et skilt opplyser verkstedet at de har ferie og er tilbake 7. august. EUB har fått bekreftet at de rundt 100 bilene som står parkert der er flyplassparkering i regi av Star Parkering.
 
Fylkesmannen ber kommunen følge opp
Fylkesmiljøvernsjef Anne-Marie Vikla er krystallklar på at kommersiell parkeringsvirksomhet utenfor et verksted ikke er tillatt.

Publisert: 29.jul.2017 12:00
Oppdatert: 28.jul.2017 12:20

– Det er kommunens ansvar å sikre at parkeringsvirksomheten er lovlig. Kommersiell parkering er ikke tillatt i områder som er regulert til for eksempel bolig eller verkstedvirksomhet, sier Vikla hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus til EUB.

Onsdag skrev EUB om tre adresser i Ullensaker kommune der det i sommer er drevet ulovlig parkeringsvirksomhet. Mens administrasjonen i Ullensaker kommune umiddelbart tok grep og sendte ut pålegg om stans og varsel om overtredelsesgebyr i Sogndalsvegen 9 og 12, ville de undersøke parkeringsvirksomheten til Mehren Karosseri & Co i Vilbergvegen 117 på Gardermoen nærmere for å se om det er avvikende bruk og grunnlag for oppfølging.

Dette til tross for at eiendommen ikke er godkjent for parkering utover eksisterende bedriftsbehov.

EUB sjekket med tre av bileierne som hadde kjøretøy parkert der, og de bekreftet at de var på ferie og at de hadde booket parkering gjennom firmaet Star Parkering.

– Fikk god dialog

– Hvorfor er det ikke sendt ut varsel om stans og pålegg om overtredelsesgebyr til Vilbergvegen 117, når det er gjort til de andre adressene?

– Jeg snakket med grunneieren i Vilbergvegen 117, og følte vi fikk god dialog på telefonen. Vi ble enige om å ha et møte over ferien, sier Helge Mosand Haakonsen, bygningssjef i kommunen.

– Men parkeringsvirksomheten som foregår der i sommer er heller ikke lovlig?

– Nei, parkeringsvirksomheten er av en slik art og omfang at det ikke har noe med lovlig virksomhet å gjøre. Det vil vi ta kontroll på, og neste sommersesong vil det se annerledes ut. Det er vanskelig å løpe etter disse aktørene midt i ferieavviklingen, svarer han.

Ordføreren klar i talen

– Det er viktig at kommunene følger opp de nasjonale klimamålene for å sikre at transportveksten i storbyområdene tas med kollektivtransport, gang eller sykkel. Så mange som mulig av reisende til og fra Oslo Lufthavn bør bruke buss eller tog, sier fylkesmiljøvernsjef Vikla. Ordfører Tom Staahle (Frp) forventer at de som driver i parkeringsbransjen følger gjeldende lover og regler.

– Alle må forholde seg til reglene. Lovverket er der av en grunn, og kommunen er satt til å forvalte det. Vi forventer at tiltakshavere forholder seg til det, sier Staahle.

Dette er saken

  • Onsdag skrev EUB om ulovlig parkeringsvirksomhet på tre forskjellige adresser i Ullensaker kommune.
  • I Sogndalsvegen 9 og 12 på Gardermoen tok kommunen umiddelbart grep. Der ble det varslet med pålegg om stans og varsel om overtredelsesgebyr.
  • Hos Mehren Karosseri & Co i Vilbergvegen 117 på Gardermoen ville kommunen gjøre nærmere undersøkelser før de bestemte seg for hva de gjør.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TYDELIG: Ordfører Tom Staahle (Frp) er tydelig på at alle, også de som driver parkeringsvirksomhet må følger reglene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no