17. aug
GAVE. Torodd Jansen (t.v.) og Tom Olsen i pårørendeforeningen ved Vilberg helsetun har gitt bort nesten hele kassabeholdningen til foreningen Livsglede for eldre. Bak f.v.: Julia Rogne, Amanda Florin, Elin Holm, Irene Engeskaug fra Eidsvoll Frivilligsentral, Trine A. Gravdal og Thomas Hansen.
 
Ga bort nesten alt til Livsglede for eldre
EIDSVOLL. Det drysser penger over Livsglede for eldre.

Publisert: 04.des.2014 14:02
Oppdatert: 27.jan.2017 12:35

Dette gir foreningen mulighet til å gjøre enda mer for de eldre på Vilberg bosenter og Vilberg helsetun.

Foreningen Livsglede for eldre ble nylig formelt stiftet i Eidsvoll – dette i samarbeid med Eidsvoll videregående skole og Eidsvoll Frivilligsentral. Siden Vilberg helsetuns pårørendeforening ikke lenger er aktiv, men hadde penger på konto, ga de like godt bort pengene og sørget samtidig for at midlene fortsatt skal komme beboerne til gode. Men også Eidsvoll Sanitetskvinner mener at arbeidet som de gule englene driver er så bra at de også har gitt bort penger.

66.000 kroner

Det er ikke småtteri som Livsglede har fått for å sette i gang sosiale tiltak på Vilberg helsetun og bosenter – 56.000 kroner fra pårørendeforeningen og 10.00 fra sanitetskvinnene.

– Midlene kommer fra tidligere loddsalg og spill, sier Tom Olsen i pårørendeforeningen.

Han forteller at det var stor aktivitet i foreningen for en del år tilbake, men så startet frafallet. Til slutt var det bare noen få aktive tilbake, og for ett år siden ble foreningen lagt på is. Men så dukket altså Livsglede for eldre opp med sine gule engler, og pengene på bok kunne gis bort til en god arvtaker slik at de var sikret at pengene går til formålet de var tiltenkt.

FLYGEL OG ANDRE TING

– Pengene skal ikke gå til ordinær drift ved sykehjemmet, understreker Tom Olsen og Torodd Jansen i pårørendeforeningen.

– Midlene skal brukes på ting som er til ekstra glede for beboerne. Vi har tidligere bidratt med penger til flygelet, lysthuset, utemøbler og til innkjøp av stressless-stoler. Totalt ha foreningen vår nok bidratt med 150.000 kroner, sier de to.

Det er elevene ved linja Helse- og oppvekst ved Eidsvoll videregående skole som er på Vilberg hver torsdag og lager hygge. Gjennom ordningen får de verdifull praksis.

– Selv om pårørendeforeningen ikke lenger er aktiv, inviterer vi de til å fortsette sitt engasjement gjennom Livsglede for eldre, sier Trine Gravdal som sitter i styret i Livsglede for eldre. Tom Olsen forteller at foreningen også har gitt 5000 kroner til neste års Hjertefred-arrangement i Sundet.

10.000 FRA SANITETSKVINNENE

Sanitetskvinnene i Eidsvoll har også vært i det gavmilde hjørnet nå like før jul. De har gitt 10.000 kroner til livsgledeforeningen og 25.000 kroner til Frelsesarmeen.

Inntektene får de fra sitt årlige salg av fastelavnsris.

– I vår foreningen er det stort sett seniorer. Plutselig sitter vi på Vilberg helsetun selv. All ære til de gule englene som gjør en stor og nyttig innsats, sier de.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no