21. jul
LIK BEHANDLING: Rådmannen foreslår at også øvrige tomtefestere i Nannestad, som har samme festeavtale som Rådyrvegen borettslag, skal få samme reguleringsvilkår som borettslaget fikk etter dommen i Høyesterett.
 
Rådmannen går inn for lik behandling for tomtefesterne
Onsdag skal Formannskapet i Nannestad kommune ta stilling til om også øvrige tomtefestere i Nannestad, som har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag, skal få samme reguleringsvilkår etter høyesterettsdommen.

Publisert: 12.jun.2018 09:00
Oppdatert: 11.jun.2018 11:04

Høyesterett har behandlet saken om oppregulering av festeavgiften for Rådyrvegen borettslag.

Nannestad kommune fikk ikke medhold i at festeavgiften kan reguleres etter markedsverdi og

festeavgiften skal derfor reguleres i henhold til konsumprisindeksen (KPI).

Nannestad kommune framfester i dag totalt om lag 100 tomter til boligformål. Av disse 100 festerne er det 34 som har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag. Nannestad kommune har stevnet de festerne som klaget på oppreguleringen i 2014.

De festerne som har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag er de festekontraktene som ble inngått i perioden 1995–97.

Rådmannen foreslår til Formannskapet at Nannestad kommune trekker stevningen til skjønnsretten for de 25 aktuelle festerne med samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag. De får da samme reguleringsvilkår som Rådyrvegen borettslag fra 1.1.2014.

Videre foreslår rådmannen at kommune gir de ni festerne, som ikke bestred oppreguleringen og har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag, samme reguleringsvilkår.

Nannestad kommune betaler tilbake differansen mellom innbetalt festeavgift og festeavgift regulert etter KPI for perioden 1.1.2014 – dd, for de samme ni festerne.

LES OGSÅ: Nabolag vant i Høyesterett

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no