25. apr
MISFORNØYD. Kommunestyre- og formannskapsrepresentant Rune Storsve (H) krever mer åpenhet i Eidsvoll kommune.
 
Krever mer åpenhet
Kommunestyre- og formannskapsrepresentant Rune Storsve (H) raser mot all hemmeligholdelse omkring Bårlidalsutbyggingen.

Publisert: 29.des.2017 06:00
Oppdatert: 29.des.2017 08:20

Rune Storsve kan presentere ei lang liste over hemmelige møter om renseanlegget i Bårlidalen.

MANGE LUKKEDE MØTER

Deler av Svendbys granskingsrapport om skandaleprosjektet ble vedtatt hemmeligholdt. I siste formannskapsmøte ble tilhørerne og pressen kastet ut da kommunens advokat Anne Christine Kroepelien skulle orientere om saken. Nå er det inngått forlik mellom kommunen og entreprenør Ø.M. Fjeld, men innholdet i avtalen er holdt hemmelig. Tirsdag 2. januar er det innkalt til ekstraordinært møte i formannskapet.

– Dette skal også handle om Bårlidalen og er lukket for allmennheten, påpeker Storsve.

VÅRE SKATTEPENGER

– Dette går ikke an. Det er snakk om hvordan våre skattepenger blir brukt, men det får vi altså ikke vite, sier han og henviser til den første paragrafen i Offentlighetsloven der det står at formålet med loven er å legge til rette for at offentlig virksomheten er åpen og gjennomsiktig slik at det blant annet styrker den demokratiske deltakelsen, rettssikkerheten for den enkelte, tilliten til det offentlige og kontrollen fra allmennheten.

FORLIKSAVTALE

– Jeg ser ingen grunn til å hemmeligholde forliksavtalen med Ø.M. Fjeld, sier Storsve.

– Det er vi som får regninga til slutt. Dette går ikke på person, og her er det snakk om et stort og velrenommert selskap som sikkert ikke har noe imot å fortelle om forliket.

– Nå får vi økt vann- og kloakkavgift og eiendomsskatt. Det er innbyggerne som må betale, men vi får ikke vite hvorfor, uttaler Storsve.

IKKE NOK INFO

– Politikerne får heller ikke gode nok opplysninger, mener Rune Storsve.

– Da vi hovedutvalget for teknisk, seinere næring plan og miljø, var på befaring ved renseanlegget, fikk vi på langt nær den informasjonen vi trengte for å fatte riktige beslutninger. Vi ble forsikret om at alt var i orden. Etterpå kom regninga, sier han.

– Nå må det bli slutt på all hemmeligholdelse. Både vi politikere og innbyggerne generelt må få vite hvordan kommunens midler forvaltes, sier Storsve.

De lukkede møtene er egentlig helt meningsløse. Virkeligheten kommer jo fram i rettssakene etterpå. De er åpne, og alle som vil, kan følge dem, påpeker Rune Storsve og bedyrer at han vil kjempe så langt råd er for å få fram sannheten om Bårlidalsprosjektet slik at folk flest kan se hvordan skattepengene er brukt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no