20. apr
FLYTTES. Politiets helikoptertjeneste flyttes til Ski kommune om tre år. Ill.: Justis- og beredskapsdepartementet
 
Gardermoen mister politihelikopteret
JESSHEIM. Politiet får tre nye helikopter i 2019. Året etter fjernes tjenesten fra Gardermoen.

Publisert: 11.mai.2017 14:13
Oppdatert: 11.mai.2017 14:26

Regjeringen styrker den nasjonale beredskapen og kjøper tre nye politihelikoptre med transportkapasitet. kjøpet innebærer en vesentlig forbedring av dagens helikopterberedskap, som består av to mindre helikopter uten transportkapasitet.

De tre helikoptrene leveres i 2019. I første omgang skal de ha base på Gardermoen som i dag. Men bare i ett år, for i 2020 flyttes hele helikoptertjenesten til politiets nye beredskapssenter i Ski sør for Oslo.

– Ved en terroraksjon eller en annen akutt hendelse er politiet helt avhengig av å ha en god og robust helikoptertjeneste. Tre nye politihelikoptre er en betydelig forbedring av dagens tjenesten og en viktig styrking av Norges beredskap, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) i en pressemelding.

Ordfører Tom Staahle har lenge ønsket senteret til Trandum, men den drømmen sluknet da departementet gikk for Ski. 

Reduserer responstiden

Investeringen reduserer responstiden for transport av politi fra én time til 15 minutter. I tillegg beholder tjenesten den korte reaksjonstiden på oppdrag som krever sensorutrustning til observasjon og søk.

– Politihelikoptrene redder liv hvert år, og ved en terroraksjon eller en annen akutt hendelse er dette kritiske minutter å spare, påpeker Amundsen.

FLYTTES FRA GARDERMOEN

Regjeringen er nå i sluttfasen av planleggingen av politiets nye beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune. Justisministeren hevder dette er et betydelig løft for den nasjonale beredskapen, i motsetning til å ha helikoptrene på landets hovedflyplass. Senteret skal blir det nye hjemmet til helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og krise- og gisselforhandlertjenesten.

– Et av regjeringens satsingsområder er trygghet i hverdagen og styrket beredskap. Her spiller politiets beredskapssenter en nøkkelrolle. Vi sikter mot at senteret kan tas i bruk i 2020, sier justisminister Amundsen.

FLYTTES I PERIODER

Helikoptrene medfører en forbedring av beredskapen utenfor Oslo-området.

– Med tre politihelikoptre vil det være mulig å flytte et av helikoptrene til baser andre steder i landet i perioder, for eksempel i situasjoner der det foreligger informasjon om at det kan oppstå en akuttsituasjon, eller ved større planlagte arrangementer, sier Amundsen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no