18. jul
Testet: De førerløse brøytebilene ble testet på Fagernes.Foto: Avinor
 
Nei, men hvor er det blitt av sjåføren?

Publisert: 06.apr.2018 21:00
Oppdatert: 06.apr.2018 15:46

Det startet som et innovasjonsprosjekt i regi av Avinor for tre år siden. Nå har landets første førerløse brøytebiler vært gjennom en vellykket test.

– Prosjektet er så langt vi vet blant de første i verden der store maskiner skal kjøre autonomt og rydde snø på lufthavnene. Det vi så under demonstrasjonen oversteg våre forventninger, og vi er svært imponert over hva våre samarbeidspartnere, Semcon og Øveraasen, har fått til i prosjektet vårt, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, i en melding. Han legger til at det er viktig for Avinor å legge til rette for nytenking og innovasjon.

– Mange oppgaver i luftfart vil i framtiden løses på andre måter enn i dag. Avinor ønsker å teste ut autonomi, og ser helt klart operative fordeler og effektiviseringsgevinster en gang i framtiden ved nye løsninger innenfor området. Vi må følge utviklingen og initiere smart bruk av teknologi for å kunne være et ledende konsern innen luftfart også i framtiden, legger konsernsjefen til.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no