26. jan
INNFLYGNING:
 
Søkelys på 20 år som flyplassnabo
KOMMENTAR: Vi føler det nå er vår oppgave og ansvar som lokalavis å skape en journalistisk satsing som belyser ulike sider og konsekvenser av å ha flyplassen som nærmeste nabo gjennom 20 år. Derfor lanserer vi nå #gardermoen2018.

Publisert: 23.mar.2018 20:00
Oppdatert: 23.mar.2018 20:09

Midt i vårt nedslagsfelt ligger Norges hovedflyplass – Oslo Lufthavn. De åpnet 8.oktober 1998, og feirer 20-årsjubileum i 2018.

Til tross for flyplassens enorme betydning, størrelse og omfang får den begrenset med medieomtale – siden den ofte havner i et vakuum mellom å være internasjonal, nasjonal og lokal.

Som lokalavis, som nå har hatt flyplassen i nabolaget i 20 år, føler vi det nå er vår oppgave og ansvar å skape en journalistisk satsing som belyser ulike sider og konsekvenser av å ha flyplassen som nærmeste nabo gjennom 20 år. Direkte og indirekte: Hva har flyplassen betydd for utviklingen lokalt, hva betyr den for utviklingen i dag – og hva vil den bety i framtiden?

Dette skal vi se nærmere på de neste månedene.

I dag lanserer vi prosjektet #gardermoen2018, hvor vi i alle EUBs kanaler vil ha en løpende dekning med historier om hovedflyplassen, dens konsekvenser og nabolag som fokus de neste månedene.

Vi vil bak fasaden til flyplassen, under huden på menneskene, følge pengene, finne og forstå konsekvensene, avsløre hemmelighetene og fortelle alle de gode historiene som OSL skjuler og kan by på gjennom 20 år.

Jeg vil understreke at dette ikke er et rendyrket undersøkende graveprosjekt, men en journalistisk satsing med små og store saker - noen kritiske og avslørende andre små og kuriøse som blir publisert løpende frem mot jubileet i oktober.

Til prosjektet har vi fått 100.000 kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord, noe som gjør denne satsingen mulig.

Underveis ønsker vi også tips, innspill og tilbakemeldinger fra dere lesere. Du kan også bli med i vår egen prosjekt-gruppe på Facebook, hvor du får et innblikk bak fasaden på prosjektet og engasjement om saker og temaet.

Nå ser vi frem til noen innholdsrike måneder med flyplassens konsekvenser på godt og vondt på agendaen, som vi håper vil begeistre og engasjere.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no