21. jul
 
Gi bort en overraskelse fra Hjerterommet
I den lille «butikken» i det gamle kommunehuset i Nannestad kan man for en billig penge finne overraskelser man kan gi til noen som trenger det.

Publisert: 20.feb.2018 09:00
Oppdatert: 20.feb.2018 09:25

Varene i Hjerterommet, den om lag 15 kvadratmeter store butikken i det gamle kommunehuset i Nannestad, hvor også kirkens kontorer holder til, kan gis bort gratis til noen som trenger det.

– Man kan også betale litt og overraske noen. Inntektene går til den diakonale satsingen i Nannestad. Men vi gir selvsagt dem som trenger det mulighet til å stikke innom for å få for eksempel klær, sier Svein Arne Bergli, diakon i Nannestad.

FRIVILLIGHET

Han forteller at «butikken» skal drives av frivillighet, og trekker også fram spesielt én person som har bidratt mye.

– Det er en ildsjel som har gjort dette mulig. Det er Morgan Ruste. Han har stått for snekkerarbeidet på frivillig basis, sier Bergli.

Han forteller at det blant annet var nødvendig å skifte noen bjelker i gulvet.

– Dette har vært brukt til lagerrom, og det var ganske så dårlig her. Det ble en nokså omfattende jobb. Vi skylder ham en stor takk. Også Nordengen AS har utført elektriske installasjoner gratis for oss. Det er jo kjempeflott gjort, sier Bergli.

Maling og øvrig interiør har han og kona Inger Hilde Bergli stått for.

BRUKT OG NYTT

– Vi har allerede fått inn ganske mye forskjellig av klær og utstyr, og har fått en fryser fra Bjerke barnehage. Den skal vi ha mat i etter hvert, som vi vil få fra både butikker og grossister. Vi tar gjerne imot både utstyr og klær fra dem som vi støtte prosjektet. Vi ønsker oss da ting som er av hakket bedre kvalitet enn loppemarkedsstandard, pent brukte ting, eller nye ting hvis noen vil gi bort det. Det er allerede mange som har spurt om de kan få bidra, sier Bergli.

Prosjektet er et samarbeid mellom kirkene i Nannestad og Overraskelse.

BEHOV

Bergli forteller at det er et behov for et sånt tilbud i Nannestad.

– Vi opplever at det er en del folk i bygda som ikke har så veldig råd, sier Bergli.

Butikken vil være åpen hver onsdag ettermiddag. Til å begynne med er det Inger Hilde Bergli som blir å finne bak disken i butikken.

– Så håper vi at flere vil bli med og bidra etter hvert. Vi håper frivilligheten kan blomstre ut fra dette rommet, sier Bergli.

LES OGSÅ: Trenger skiutstyr til kurs for innvandrere i Nannestad og Ullensaker

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ÅPNET: Diakon Svein Arne Bergli slår et slag for frivilligheten og Hjerterommet. Her sammen sin kone Inger Hilde Bergli, sokneprest Svein Filtvedt Elgvin, Steinar Låveg, leder for Nannestad kirkelige fellesråd, kirkeverge Øyvind Sandholt, sokneprest Arne Torkild Aasen og Anne Marie Strand Aasen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no