20. aug
INTERESSE. Eiendomssjef Kristian Johansen i Skovly og Jessheim Storsenters markedssjef Line Gustavsen opplever stor pågang fra aktører som vil etablere seg. – Alle kjenner til veksten her og vil ha en bit av den, sier de.
 
Gigantene banker på
JESSHEIM. G-Max er den foreløpig siste bransjegiganten som kommer til storsenteret.

Publisert: 24.mai.2017 21:00
Oppdatert: 24.mai.2017 14:50

XXL og Power har allerede meldt sin ankomst i henholdsvis 4000 og 2500 kvadratmeter store lokaler i utvidelsen av Jessheim Storsenter. Nå er det klart at også Gresvig skal inn i den nye delen.

– G-sport i senteret skal legges ned når G-Max åpner over 2000 kvadratmeter i Skovly, sier eiendomssjef Kristian Johansen.

LES OGSÅ: Expert blir Power og kommer til Jessheim

STOR INTERESSE

Første del av byens nye kvartal Skovly, nærmer seg ferdigstillelse med stormskritt og skal åpne dørene i god tid før julesalget. Johansen forteller om stor interesse for Jessheim og massiv pågang fra flere bransjer.

– Mange store aktører vil hit. Det er ikke vi som spør, derimot de som kommer til oss. De vet alt om veksten her og vil være en del av den, men de forlanger store nok lokaler. Det tok for eksempel XXL ti år før de fant passende størrelse. Gresvig har vi også forhandlet lenge med. Med dem har Skovly fått inn de tre kanskje viktigste aktørene, sier han.

Om noen måneder har storsenteret tre store sportsbutikker, men det bekymrer ikke ledelsen.

– Sport og helse er en av bransjene som vokser hurtigst. Nordmenn bruker mye penger på utstyr, og det går neppe av moten med det første, påpeker han.

– Vi spør kundene våre hva de vil ha hi senteret, for vi må ha den riktige butikkmiksen. Og vi må være oppmerksomme på hvilke bransjer vi dekker. Jessheim storsenter skal være et alternativ – ikke som alle andre sentre. Og det er det kundene som tjener på, sier markedssjef Line Gustavsen.

KONKURRANSE

På få år har mange store aktører etablert seg i og rundt Jessheim. Foruten de i storsenteret, har Bilia, Jula, Gausdal Landhandleri, Carlsen Fritzøe, Montér og flere andre åpnet butikk. I tillegg ligger de store bilforhandlerne på rekke og rad i en klynge som gir dem store årlige overskudd.

– Konkurranse er bra og noe alle tjener på. Flere av disse sluggerne vil ligge vegg-i-vegg med konkurrenten nettopp fordi det styrker dem. Jessheim er heldig som har et storsenter i sentrum i stedet for at det ble etablert på et jorde på Gardermoen. Da hadde det ikke vært særlig med handel her. Nå er dette en levende og pulserende by der folk får alt de trenger i gangavstand fra hjemmet sitt, inkludert kultur. Alt blir lagt til rette for dem, påpeker Johansen.

– Senteret er omkring det femtende største i Norge. Hva når den nye delen åpner?

– Da entrer vi ti-på-topplista, og det betyr at også de store utenlandske aktørene begynner å se hit. De følger med nettopp på hva som rører seg på den.

– Hvem skal inn etter G-sport og i de fem mindre lokalene som er igjen i Skovly?

– Det kan jeg ikke si, men vi har flere interessenter pågang.

– Kan veksten bli for mye for storsenteret og byen?

– Nei, vi er ikke bekymret ett sekund, påpeker Kristian Johansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no