17. aug
Løft for turgåerne. Svein Larsen (Frp) og Nina Merete Ellingsen (H) er to av politikerne i Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur som nå bidrar til å gi Hiltonstien på Kløfta et etterlengtet løft. Det er garantert også hunden Effie glad for.
 
Gir 2,5 millioner kroner til ny lysløype på Hiltonstien
KLØFTA. Bred politisk enighet om lysløypeløft.

Publisert: 29.aug.2016 14:10
Oppdatert: 27.jan.2017 14:27

De ønsker økt bruk av turstien. Nå klinker derfor politikerne til og bevilger millionbeløp til lysløype og oppgradering.

- Her blir det ny lysløype. Det kommer til å være et viktig og betydelig løft for området, sier Nina Merete Ellingsen (H), leder i Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur. Hun og utvalgets nestleder Svein Larsen (Frp), har invitert EUB med på en spasertur i Hiltonstien på Kløfta. Anledningen er en skikkelig gladsak for hele Ullensakers befolkning.

- Lys på turstien i Hiltonskogen har i lengre tid vær et stort ønske fra innbyggerne på Kløfta, sier Svein Larsen.

Øker rammen med 1,5 millioner

Kløfta Vel har vært initiativtaker og viktig bidragsyter for å fremme ideen og bistå med innhenting av budsjettpriser. Dette var utgangspunktet for at det i budsjettet for 2016 ble vedtatt en ramme på én million kroner til nevnte lysløype. Etter gjennomgangen av prosjektet ble det konkludert med at faktiske kostnader oversteg den vedtatte budsjettrammen. Den nye kostnaden ble beregnet til 2,5 millioner kroner, 1,5 millioner kroner høyere enn tidligere vedtatte ramme.

- Det vil bli lagt kabel i bakken her, slik at lysløypa ikke skal bli så utsatt for vær og vind. Vi har jo sett i andre lysløyper, for eksempel ved Allergot, at det fort kan falle ned trær over strømledningene. Det vil ikke kunne skje her, smiler Ellingsen.

Selve turstien er en rundløype på 3,3 kilometer på Hilton. Den går blant annet nede ved Leira. Slik planene foreligger er ønsket at den skal være åpen for ferdsel på beina.

- Målet er at denne hovedsakelig skal være for turgåere hele året, bekrefter Larsen.

Dette skyldes blant annet at plassbehovet. Skulle det for eksempel vært lagd skiløype der i tillegg ville det krevd større areal.

Bred enighet i utvalget

Da hovedutvalget hadde saken oppe til behandling denne uka var det bred politisk enighet om å gi grønt lys til ekstrabevilgningen. Dermed ligger alt til rette for at lysløypa vil få et etterlengtet løft i 2017.

- Vi kommer til å følge nøye med på bruken her framover, og det er sannsynlig at det vil bli økt parkeringsbehov her i takt med at besøket vil øke. Dette er noe vi vil se på og komme nærmere tilbake til, sier Ellingsen.

Det lokale turområdet ble opparbeidet av Kløfta IL i 1940, og ble i mange år brukt til både treninger og konkurranser. På 1970-tallet brukte Ullensaker skiklubb området mye. Etter hvert begynte de å prioritere Nordkisa mer til både langrenn og skiskyting. Dette skyldtes blant annet at det var mer snøsikkert der. I 2007 startet arbeidene med å gi området et nytt løft, og over en treårsperiode fikk Hiltonstien sin renessanse. Det er Ullensaker Almenning som er grunneier, mens Kløfta Vel har vært en viktig pådriver og initiativtaker i mange år.

LES OGSÅ: 80-åringen får nytt navn

LES OGSÅ: På denne nye banen kan barna på Kløfta spille fotball året rundt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no