16. nov
Ny utescene: Viggo Sandviken, Vibeke Voksøy, Gjermund Brennsæter, Magny Almeli, Åsmund Eidskrem, John-Erik Vika, Silje Margrethe Ekeberg, Eldbjørg Børjesson, Tonje Alexandra Ruud, og Vidar Børjesson gleder seg stort over den nye utescenen som skal bygges ved Håpet på Eidsvoll Verk.
 
Sammen for et bedre ungdomsmiljø – gir 300.000 til ny utescene
To utbyggere og én bank gir 300.000 kroner til bygging av en ny utescene ved Håpet. Nå håper ordfører John-Erik Vika (Sp) flere næringsaktører følger etter.

Publisert: 04.sep.2018 06:00
Oppdatert: 03.sep.2018 15:01

Eiendomsutviklerne Ole Martin Almeli med selskapet Råholthøyden 3AS og BORI og Totens Sparebank ba om forslag til tiltak og aktiviteter som vil gjøre det enda bedre å være ung i sørbygda. Flere forslag kom inn, og nå er vinneren kåret. Aktørene sponser en splitter ny utescene til ungdom ved Håpet på Eidsvoll Verk med 300.000 kroner.

– Vi ønsket å gi penger til noe som kommer ungdommen på Råholt og området rundt til gode. Det var i en periode en del negativt snakk om ungdomsmiljøet. Håpet kom med et svært godt forslag, og vi vedtok å bevilge penger til dette, sier Åsmund Eidskrem, avdelingsbanksjef Eidsvoll/Hamar i Totens Sparebank.

Aktiviserer ungdommen

På Håpet er de svært takknemlige for gaven. Planleggingen av prosjektet er for lengst i gang.

– Vi har en ungdomsgjeng her som vi kaller PitStop. De har holdt på i mange år, og målet er å kunne være et trygt og godt sted der ungdom kan komme som de er, ha det gøy sammen og møtes der de er i livet. Det er samlinger her hver fredag, og i påsken er det leir med fellesreise til Hafjell. Festkvelden «Allnighter» er også noe vi arrangerer for ungdommen hvert år. Det er en morsom og rusfri kveld der 350 til 700 ungdommer kan ha det morsomt, føle at de blir sett og være en del av et godt fellesskap, sier prost Tonje Alexandra Ruud.

Hun sier ideen om en utescene har vokst fram over tid.

– Det er i forbindelse med arrangementet «Allnighter» at ideen om en stor utescene begynte å rulle. Tanken er at alle skal kunne samles der og at vi skal kunne ha konserter og mange typer arrangementer. Det er tydelig hva vi tror på, men vi forventer ikke at alle ungdommer skal være som oss. Alle skal selvsagt få komme hit som de er. Men vi har lyst til å bety en forskjell for ungdommen, sier Ruud.

Ber andre melde seg på

Håpet er en kristen frikirkelig menighet tilsluttet den norske pinsebevegelsen.

– Vi liker at ungdomsmiljøet ved Håpet prøver å inkludere alle og at det er rusfritt. Det er selvfølgelig et livssyn her i huset, men det er ikke noe krav til dem som kommer om å ha det samme. Dette skal inkludere alle, sier Åsmund Eidskrem.

– Vi ønsket å gå sammen for å se på hva vi kan gjøre for å bidra med noe positivt for det lokale ungdomsmiljøet, sier Ole Martin Almeli.

– Initiativet er fantastisk. Nå håper vi flere næringsaktører kan gjøre noe lignende, sier ordfører John-Erik Vika (Sp).

300.000 til ny utescene

Etter at det kom fram en del utfordringer blant ungdommen på Råholt bestemte utbyggerne Ole Martin Almeli, BORI og Totens Sparebank seg for å gjøre noe positivt.

De utlyste en ídékonkurranse og ba om gode forslag til hva som kunne gjøres.

Flere gode forslag kom inn og nå er vinneren kåret.

Aktørene støtter en ny utescene ved Håpet på Eidsvoll Verk med 300.000 kroner.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no