18. jul
Slik ser den ut: Slik ser traktoren til Kai Halvorsen ut. Det er en Fiat 85–90 1992-modell med registreringsnummeret VN 4452. Anslått verdi er 150.000 kroner.
 
Tyver tok traktoren - gir 50.000 i dusør for tyverioppklaring
Kai Halvorsen vil svært gjerne ha tilbake sin kjære traktor. Nå utlover han 50.000 kroner i dusør til den som klarer å finne igjen den stjålne traktoren.

Publisert: 30.okt.2017 10:30
Oppdatert: 30.okt.2017 10:41

I helga har flere – deriblant ungdommer på moped – vært ute og leitet etter traktoren i distriktet.

– Vi er takknemlige for all hjelp, og jeg skjønner godt at ungdommer ser på muligheten for å tjene seg noen tusenlapper før jul, sier traktoreier Kai Halvorsen til EUB. Det var torsdag i tidsrommet 07.00 til 17.30 Halvorsens traktor ble stjålet fra speiderhytta på Dal. Traktoren er en Fiat 85–90 1992-modell, har registreringsnummeret VN 4452 og har en anslått verdi på 150.000 kroner.

Manglet forsikring

Kai Halvorsen utlovet først 10.000 kroner i dusør til den som greide å oppklare tyveriet. I helga ble beløpet skrudd ytterligere opp til 30.000 kroner. Nå har Halvorsen bestemt seg for å slå ytterligere på stortromma.

– Den som finner igjen eller bidrar til å oppklare tyveriet skal få 50.000 kroner, sier Halvorsen.

For halvannen måned siden byttet han forsikringsselskap fra Gjensidige til Tryg på traktoren. Av en eller annen grunn fikk ikke feltet med brann og tyveri noe kryss. Dermed kan 150.000 kroner være tapt dersom traktoren ikke kommer til rette.

– Hadde jeg fått opplyst at jeg måtte gi beskjed om dette da jeg skiftet forsikringsselskap, ville jeg naturligvis gitt beskjed om at det også skulle krysses av for dette. Det er fortvilende at den ikke var forsikret mot tyveri, men dette får jeg ikke gjort noe med nå, sier Halvorsen.

To ulike observasjoner

Traktoren skal først ha blitt observert kjørende forbi Furuset Slakteri på Dal 07.10 torsdag morgen. Traktoren hadde bare ett lys foran som virket, og skal ha kjørt med skuffa høyt oppe. Cirka 14.00 samme dag skal den ha blitt observert kjørende mot Hurdal på Vestsidevegen like nord for Tangen Pukkverk i Maura.

– Forhåpentligvis er det noen som har sett eller hørt noe. Jeg ber alle som sitter på informasjon om å ta kontakt. Traktoren har stor nytteverdi for meg. Derfor er det også så viktig å få den tilbake, sier Halvorsen.

Forholdet er naturligvis også meldt til politiet. Speiderhytta på Dal har vært utsatt for en rekke tyverier og hærverk de siste årene. I tillegg til traktoren tok tyvene med seg en gul lysmast da de kom på besøk. Samlet verdi i tyveriet var 250.000-350.000 kroner.

LES OGSÅ: Lot seg ikke knekke av tre innbrudd, hærverk og ramponering

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no