27. jun
SAMLER INN. Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Foto: Agnete Brun
 
- Vi skal gjøre det uhelbredelige levelig
ØVRE ROMERIKE. – Det ultimate målet er at all kreft skal bli helbredelig, men i mellomtiden skal vi gjøre vårt for å gjøre uhelbredelig levelig, sier Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Publisert: 09.mar.2017 10:57
Oppdatert: 09.mar.2017 11:32

Målet med årets Krafttak mot kreft-aksjon er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal oppnås gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende. Svært mange lever i dag med en kreftsykdom de ikke kan bli friske av, en uhelbredelig kreft. I 2015 fikk flere enn 32.500 personer i Norge kreft.

Takket være forskning kan man for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11.000 hvert år. Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene.

– Kreftpasienter er mer enn bare syk. De er som meg og deg. De er far og mor, søster og bror, bestefar og bestemor, venn og kollega. De har de samme ønskene som alle andre i tillegg til det å bli frisk; Det å reise på hytta, gå på tur med barna, barnebarna eller turgjengen, sitte kioskvakt på håndballcupen eller bruke mer tid på sin favoritthobby.

– Kreften bryr seg ikke om dette, men det gjør vi, sier Ryel.

Hun er generalsekretær i Kreftforeningen og sier de har et mål om å samle inn totalt 40 millioner kroner på årets aksjon. Derfor har de en klar oppfordring til alle. – Ta godt imot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss gjøre uhelbredelig levelig!

Mia avlyste barnebursdagen: Gir heller pengene til kreftsyke barn

20.000 bøssebærere

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette er på mange måter hele Norges dugnad i kampen mot kreft. Årets innsamlingsmål er på 40 millioner kroner. Over 20.000 bøssebærere vil være i sving, og majoriteten av disse er russ.

– Vi syns det er flott at russen i år igjen stiller så sporty og velvillige opp for aksjonen. Gi for livet og støtt årets Krafttak mot kreft, sier Ingvild Reitan, distriktssjef i Kreftforeningen, Distriktskontor Oslo.

Hvert år får flere enn 32.500 nordmenn kreft. I Oslo fylke rammes ca. 3100 av denne sykdommen hvert år.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens bøsseaksjon som blir gjennomført for 12. år på rad. Årets innsamlingsmål er 40 millioner kroner.

I år går pengene til forskning på livsforlengende behandling og til bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft.

Over 20.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene.

På Romerike er følgende videregående skoler med: Bjertnes, Bjørkelangen, Eidsvoll, Hvam, Jessheim, Lillestrøm, Lørenskog, Mailand, Nannestad, Nes, Skedsmo, Strømmen og Sørumsand.

Kilde: www.krafttakmotkreft.no

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no